Publicat la: 
6/05/2015

Pacientii care sufera de probleme respiratorii in timpul somnului pot beneficia de investigatii si tratamente special gandite pentru ei in cadrul Hyperclinicii MedLife Titan.

Poligrafia respiratorie presupune monitorizarea respiratiei in timpul somnului, fiind utilizata pentru diagnosticarea sindromului de apnee in somn (SAS). Acest sindrom consta din episoade repetate de oprire anormala a respiratiei (apnee) in timpul somnului. De asemenea, SAS presupune scaderea concomitenta a nivelului de oxigen din organism, fapt ce poate avea urmari asupra functionarii acestuia, afectand in principal creierul, inima, vasele de sange sau metabolismul. Prin urmare, pot aparea cazuri de accidente vasculare, aritmii, hipertensiune arteriala, angina pectorala. SAS poate determina si cresterea nivelului de colesterol din sange, cresterea glicemiei cu aparitie de diabet. In caz de apnee prelungita exista si riscul de moarte subita in somn. 

Cele mai des intalnite simptone sunt:

- sforaitul; 

- apneele; 

- oboseala; 

- somnolenta din timpul zilei.

Pentru a diagnostica SAS, medicii specialisti utilizeaza un aparat portabil care ofera posibilitatea de a inregistra in timpul noptii o serie de parametri:

- fluxul aerian nazo-bucal;

- saturatia oxigenului arterial;

- efortul respirator toracic;

- frecventa cardiaca;

- sforaitul;

- pozitia in timpul somnului.

Inregistrarea se realizeaza in timpul somnului, pe parcursul unei nopti, la domiciliul pacientului.

Pentru mai multe informatii si programari, va rugam sa apelati numarul 021 9646.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Programul poate suferi modificari. Va rugam sa apelati departametul call center pentru a afla mai multe detalii.   ARAD Hyperclinica MedLife Genesys Clinica: inchis Spital MedLife Genesys Garda: 24/...
Continuam seria de evenimente care contribuie la o stare de spirit sanatoasa. De data aceasta vom merge la Rasnov, unde MedLife devine partenerul Festivalului de Film si Istorii (FFIR). Aflat la a...