Publicat la: 
4/11/2014

Denumita si metoda de indreptare a oaselor coxale, terapia Yumeiho consta in aplicarea unui complex de procedee terapeutice manuale, utilizate in scop profilactic sau corectiv, precum: tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica articulara pasiva, procedee de puncto-terapie (similare celor utilizate in presopunctura si reflexoterapie), tehnici si procedee speciale de masaj, elemente de stretching, metode de corectare/echilibrare a posturii, ale mersului si staturii, exercitii de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor etc.

Metoda terapeutica japoneza complexa, ce isi are originea in elemente ale medicinei traditionale chineze si japoneze, terapia Yumeiho are la baza procedee terapeutice manuale prin care pacientii isi pot redobandi starea de armonie si de echilibru a intregului corp. 

Indicatiile terapiei Yumeiho

  • Tulburari de statica si de dinamica ale aparatului locomotor, cum ar fi: asimetrii de bazin, cifoze, scolioze, hiperlordoze (combinatii si complicatii ale acestora);
  • Distribuirea incorecta a greutatii la nivelul membrelor inferioare, tulburari de statica si dinamica, rigiditate ligamentara, tulburari de mers etc;
  • Pregatirea sportivului pentru performanta;
  • Recuperarea capacitatii de miscare si efort la sportivi;
  • Recuperarea pacientilor care au suferit imobilizari prelungite;
  • Pregatirea gravidei pentru nastere;
  • Tulburari induse de stres, cum ar fi: insomnii, anxietate, agitatie, tensiuni musculare dureroase, oboseala cronica psihica si fizica.
  • Incapacitatea persoanei de a se relaxa;
  • Ameliorarea, corectarea si cresterea ventilatiei pulmonare, in cazurile in care se diminueaza capacitatea ventilatorie prin rigidizarea cutiei toracice (contracturi musculare, artroze vertebrale toracale etc.) sau printr-o respiratie incorecta etc.

Dat fiind faptul ca Terapia Yumeiho are o abordare holistica (trateaza intregul, adresandu-se cauzei, nu efectului), nu putem vorbi despre un numar standard de sedinte. Numarul de sedinte necesare difera de la persoana la persoana, in functie de gravitatea suferintei, de vechimea problemei si de capacitatea de recuperare individuala.

Terapia Yumeiho se aplica numai sub supraveghere medicala.

Contraindicatii:

Terapia Yumeiho nu este recomandata in urmatoarele situatii: plagi, arsuri si traumatisme acute, artrite, infectii, flebite, tromboflebite, hiper sau hipotensiune in puseu acut, boli canceroase sau autoimune, obezitate avansata, cardiopatii, paralizii, osteoporoza etc.

Terapia Yumeiho este o excelenta metoda de prevenire, dar si una de tratament, recomandata pentru pastrarea sau redobandirea simetriei bazinului, a verticalitatii corpului, in cazul afectiunilor cardiovasculare, nevralgiilor sau a tulburarilor gastro-intestinale.

Pentru detalii si programari apelati 021 96 46

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

La Hyperclinica MedLife Titan, pacienții pot beneficia gratuit de consultații și investigații, în limita fondurilor oferite de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, CASA OPSNAJ,...
Dr. Veronica Ghinea, medic primar imagistica medicala, s-a alaturat de curand echipei medicale MedLife Eva Brasov, oferind consultatii de specialitate pentru adulti. Cu o vasta experinta in domeniu,...