Publicat la: 
30/05/2012

Ai marcat deja pe harta destinatia de vacanța? ti-ai pregatit biletele de avion, valiza si pasaportul? Nu uita sa-ti faci si vaccinurile, inainte de calatorie!

Vino in Hyperclinica MedLife Unirii si beneficiezi de servicii complete de medicina calatoriei (consiliere preexpunere și postexpunere), dar si de diagnosticul si de tratamentul bolilor infectioase, in cadrul noului cabinet medical de medicina de calatorie si boli infectioase. Pentru a avea o vacanta lipsita de griji, vino la Hyperclinica MedLife Unirii si fa-ti vaccinul care se potriveste destinatiei tale de vacanta. in cadrul
cabinetului, beneficiati de consiliere preexpunere – vaccinari, chimioprofilaxie si recomandari particulare, in functie de zona ce va fi vizitata si de caracteristicile individuale ale pacientului. in cadrul centrului sunt disponibile urmatoarele vaccinuri:
• Vaccin antiamaril
• Vaccin febra tifoida
• Vaccin antihepatitic A, B, A+B
• Vaccin antimeningococic
• Vaccin antipoliomielitic
• Vaccin diftero-tetano-pertusis
• Vaccin diftero-tetano-pertusis-antipoliomielitic
• Vaccin antirubeolic
• Vaccin antigripal

Pe langa acestea, pacientii pot beneficia de chimioprofilaxie antimalarica, inclusiv tratamentul cu Mefloquine comprimate.
Vaccinurile sunt consemnate in Certificatul Internațional de Vaccinare, document conform cu regulamentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii si obligatoriu la intrarea in multe țari din zone tropicale. Consilierea respecta criteriile OMS si necesita prezenta pacientului pentru recomandari de vaccin si chimioprofilaxie corecte si sigure.
La intoarcere, persoanele care au calatorit in zonele endemice pentru boli tropicale sau cu risc pentru anumite afectiuni (epidemii sau outbreakuri in curs etc.) sunt sfatuite sa fie consultate de catre un specialist. Astfel, in cadrul centrului de vaccinari pacientii beneficiaza de consiliere postexpunere, chiar daca nu prezinta semne evidente de boala. Consultul medicului este recomandat pentru a exclude si diminua riscul unor afectiuni cu evolutie severa in caz de diagnostic tardiv/ eronat, cum ar fi malaria, febrele hemoragice, amibiaza etc.

In afara medicinei de calatorie, in centrul de vaccinari de la Hyperclinica MedLife Unirii se efectueaza diagnosticul si tratamentul bolilor infectioase ale copilului si adultului, precum: bolile eruptive, afectiunile respiratorii acute, afectiunile digestive acute, hepatitele virale cronice, bolile copilariei, bolile cu transmitere prin vectori (borrelioza, rickettsioze) etc.

Consultatiile de specialitate sunt efectuate de dr. Simin-Aysel Florescu, medic primar boli infectioase, cu supraspecializare in boli tropicale, si asistent universitar UMF Carol Davila.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...