Nou: Centru de medicina calatoriei si boli infectioase
Ai marcat deja pe harta destinatia de vacanța? ti-ai pregatit biletele de avion, valiza si pasaportul? Nu uita sa-ti faci si vaccinurile, inainte de calatorie!
Vino in Hyperclinica MedLife Unirii si beneficiezi de servicii complete de medicina calatoriei (consiliere preexpunere și postexpunere), dar si de diagnosticul si de tratamentul bolilor infectioase, in cadrul noului cabinet medical de medicina de calatorie si boli infectioase. Pentru a avea o vacanta lipsita de griji, vino la Hyperclinica MedLife Unirii si fa-ti vaccinul care se potriveste destinatiei tale de vacanta. in cadrul
cabinetului, beneficiati de consiliere preexpunere – vaccinari, chimioprofilaxie si recomandari particulare, in functie de zona ce va fi vizitata si de caracteristicile individuale ale pacientului. in cadrul centrului sunt disponibile urmatoarele vaccinuri:
• Vaccin antiamaril
• Vaccin febra tifoida
• Vaccin antihepatitic A, B, A+B
• Vaccin antimeningococic
• Vaccin antipoliomielitic
• Vaccin diftero-tetano-pertusis
• Vaccin diftero-tetano-pertusis-antipoliomielitic
• Vaccin antirubeolic
• Vaccin antigripal
Pe langa acestea, pacientii pot beneficia de chimioprofilaxie antimalarica, inclusiv tratamentul cu Mefloquine comprimate.
Vaccinurile sunt consemnate in Certificatul Internațional de Vaccinare, document conform cu regulamentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii si obligatoriu la intrarea in multe țari din zone tropicale. Consilierea respecta criteriile OMS si necesita prezenta pacientului pentru recomandari de vaccin si chimioprofilaxie corecte si sigure.
La intoarcere, persoanele care au calatorit in zonele endemice pentru boli tropicale sau cu risc pentru anumite afectiuni (epidemii sau outbreakuri in curs etc.) sunt sfatuite sa fie consultate de catre un specialist. Astfel, in cadrul centrului de vaccinari pacientii beneficiaza de consiliere postexpunere, chiar daca nu prezinta semne evidente de boala. Consultul medicului este recomandat pentru a exclude si diminua riscul unor afectiuni cu evolutie severa in caz de diagnostic tardiv/ eronat, cum ar fi malaria, febrele hemoragice, amibiaza etc.
In afara medicinei de calatorie, in centrul de vaccinari de la Hyperclinica MedLife Unirii se efectueaza diagnosticul si tratamentul bolilor infectioase ale copilului si adultului, precum: bolile eruptive, afectiunile respiratorii acute, afectiunile digestive acute, hepatitele virale cronice, bolile copilariei, bolile cu transmitere prin vectori (borrelioza, rickettsioze) etc.
Consultatiile de specialitate sunt efectuate de dr. Simin-Aysel Florescu, medic primar boli infectioase, cu supraspecializare in boli tropicale, si asistent universitar UMF Carol Davila.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Cele cinci tipuri de insomnie
Cercetatorii de la Institutul de Neurostiinte din Olanda au descoperit ca exista cinci tipuri de insomnie. Studiul a fost publicat in revista ”The Lancet Psychiatry” si sugereaza ca aceasta descoperire ar putea promova noi tehnici de interventie, potrivit eurekalert.org. Una din zece per...

Herpesul devine periculos cand sistemul imunitar este slabit
Herpesul, sau cytomegalovirusul, este foarte raspandit si ramane in organism pentru tot restul vietii dupa infectare. In cazul persoanelor sanatoase, virusul este tinut sub control, dar devine periculos pentru cei care au sistemul imunitar slabit si pentru femeile insarcinate. Oamenii de stiinta...

Persoanele diagnosticate cu sindrom metabolic au nevoie de mai multa vitamina C
Specialistii au descoperit, printr-un nou studiu, ca un aport mai mare de vitamina C este crucial pentru pacientii care sufera de sindrom metabolic si care incearca sa opreasca un ciclu de tulburari antioxidante ce poate fi mortal in anumite cazuri, potrivit sciencedaily.com. Aproximativ 35%...