Publicat la: 
23/08/2012

Hyperclinica MedLife Unirii si-a extins aria serviciilor prin introducerea chirurgiei vasculare si flebologiei in lista specialitatilor medicale. In cadrul clinicii pacientii cu varice pot beneficia de diagnostic si tratament in regim de ambulator.

Varicele reprezinta dilatatii patologice si permanente ale venelor ce apartin sistemului venos superficial, situate in majoritatea cazurilor la nivelul membrelor inferioare. Varicele au culoarea albastruie si au drept cauza insuficienta venoasa. Pentru o mare parte dintre pacienti, varicele sunt, in primul rand, o problema estetica. Varicele pot indica si alte probleme de sanatate, dat fiind ca sunt un semn al circulatiei deficitare a sangelui. Venele varicoase pot provoca o senzatie de greutate si durere in picioare, senzatie de arsura, umflarea gambelor. Cele mai afectate de aceasta problema sunt femeile, 60% dintre acestea prezentand semne ale bolii la varste cuprinse intre 20 si 50 de ani.
Netratate, varicele pot duce la insuficienta venoasa cronica care se poate manifesta prin rupturi ale pachetelor varicoase in timpul unui traumatism minor, tromboze varicoase, ulcer de gamba, tromboflebita venoasa superficiala si profunda.

Tratamentul poate fi conservator sau chirugical. Tratamentul conservator prevede evitarea ortostatismului (evitarea statului timp indelungat in picioare), folosirea ciorapilor elastici sau bandaje compresive, cure de repaus la pat, cu membrele pelviene ridicate, hidroterapie, medicatie venotropa  sau injectii sclerozante, in timp ce tratamentul chirurgical are drept scop suprimarea refluxului patologic si al venelor alterate morfologic.

Consultatiile sunt efectuate de dr. Cristian Dumitru, medic primar chirurgie generala cu specializare in chirurgia vasculara si flebologie.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Arhivarea declaratiilor pe proprie raspundere aferente triajului epidemiologic inainte de accesul in cadrul unitatilor Med Life urmeaza a fi efectuata pentru o durata de 6 luni calendaristice...
Servicii noi de kinetoterapie individuala pentru copii! Știm ca nimic nu este mai important decât sanatatea și dezvoltarea armonioasa a copiilor noștri! De aceea, hyperclinica MedLife Ploiesti vine...