RUTINA DE VINERI
20% reducere la consultații și analize!
Despre
Oncologia se ocupă cu managementul complex al pacientului cu afecțiuni oncologice (cancer), incluzând: consultații, imagistică medicală, investigații de laborator (analize) specifice, tratamentele active cu agenți terapeutici sistemici (medicații sistemice anticanceroase), tratamentele chirurgicale, în general tot ce ține de diagnosticarea, urmărirea și tratarea pacientului oncologic.
Oferim astfel, la MedLife, într-un sistem integrat, servicii complexe și complete de oncologie. Suntem alături de tine în acest drum spre vindecare.
Afecțiuni tratate
Sunt tratate afecțiuni oncologice (cancere) cu variate localizări (mai multe arii de specialitate):
Tiroidă, gastric, pulmonar, colorectal, hepatic, pancreas, sân, ovar, col uterin; esofag, tumori cerebrale, tumori de părți moi (sarcoame), tumori abdominale, urologie sau cancere osoase.
Rețeaua Medicală MedLife dispune de:
- Servicii integrate pentru patologia oncologică gastricã (cancere gastrice):
Servicii oferite în regim de spitalizare de zi/spitalizare continuă: profilaxie, diagnostic prin imagistică, investigații de laborator, tratament chimioterapic, radioterapic, chirurgie oncologică personalizată, inclusiv robotul da Vinci, chemoembolizări, proceduri HIPEC/PIPEC, tratament chirurgical. - Servicii integrate pentru patologia oncologică neurologică (cancere neurologice):
Servicii oferite în regim de spitalizare de zi și/sau continuă: profilaxie, diagnostic, imagistică neurologică specifică, investigații de laborator, chimioterapie, radioterapie, tratament chirurgical, embolizări, tratament minim invaziv. - Servicii integrate pentru patologia urologică (cancere din sfera urologică):
Servicii oferite în regim de spitalizare de zi și/sau continuă: profilaxie, diagnostic, investigații imagistice specifice, investigații de laborator, puncții ecoghidate, scintigrafie, chimioterapie, radioterapie, tratament chirurgical, embolizări, tratament minim invaziv. - Servicii integrate pentru patologia ginecologică:
Servicii oferite în regim de spitalizare de zi și/sau continuă: profilaxie, diagnostic, imagistică ginecologică personalizată specifică, investigații de laborator, chimioterapie, radioterapie, chirurgie ginecologică oncologică personalizată, inclusiv robotică da Vinci, embolizări, radiologie intervențională. - Servicii integrate pentru patologia sânului:
Servicii oferite în regim de spitalizare de zi și/sau continuă: profilaxie, diagnostic, imagistică senologică personalizată, RMN, mamografie cu tomosinteză, analize de laborator, puncții ecoghidate și cu marcaj Harpon pentru monitorizare evoluție, marcaj în vederea extirpării pe cale chirurgicală, chimioterapie, radioterapie, chirurgia sânului personalizată, reconstrucții.
Metode de tratament
Chimioterapia
Chimioterapia este un tip de tratament anticancer care utilizează una sau mai multe substanțe (extracte din substanțe naturale sau produși de sinteză chimică) ce opresc multiplicarea celulelor canceroase, fie prin distrugerea acestora, fie prin oprirea multiplicării sau diviziunii lor. Chimioterapia se administrează în cadrul unor scheme sau protocoale de chimioterapie specifice în general tipului de cancer și stadiului acestuia.
Radioterapia
Radioterapia este una dintre ramurile importante ale medicinei oncologice și reprezintă o etapă importantă a luptei împotriva cancerului. Radioterapia în centrele medicale MedLife reprezintă o componentă esențială în tratamentul oncologic, oferind pacienților acces la tehnologii de vârf și abordări personalizate.
Centrele de radioterapie se disting prin utilizarea unor echipamente avansate care permit o iradiere precisă a tumorilor, minimizând expunerea țesuturilor sănătoase înconjurătoare. Acest lucru contribuie la eficacitatea tratamentului, reducând în același timp efectele secundare asociate radioterapiei.
Centre de radioterapie:
- Spitalul de Oncologie MedLife Brașov
- Centrul de radioterapie MedLife Polisano - Sibiu
- Rețeaua Neolife:
- Neolife București
- Neolife Brașov
- NeoLife Brăila
- Neolife Iași
- Neolife Rm. Vâlcea
Imunoterapia
Imunoterapia și terapiile biologice ale cancerului reprezintă o modalitate revoluționară de tratament. Având la bază un concept total diferit de celelalte metode, imunoterapia nu acționează prin distrugerea neselectivă a tuturor celulelor cu rată mare de proliferare din organism (cum se întâmplă în cazul utilizării citostaticelor), ci prin modularea răspunsului imun propriu al pacientului, astfel încât să-și formeze capacitatea de a răspunde mai bine la această agresiune reprezentată de tumora malignă.
Imunoterapia este „vedeta” zilelor noastre, datele despre rezultatele acestei terapii sunt uneori de-a dreptul spectaculoase, cu impact foarte bun pentru pacienți.
Metode chirurgicale pentru tratamentul cancerului
- Chirurgie clasică
- Chirurgie laparoscopică
- Robotică da Vinci
- Sistem robotic Brain lab
- Sisteme de Neuronavigație
- Radiologie intervențională
Solicită o programare
Fiecare zi contează când vine vorba de sănătate. În fața unui diagnostic oncologic, sfaturile unui specialist potrivit pot face diferența. Dacă ai nevoie de o opinie medicala sau ai nevoie de o direcție clară in ceea ce priveste planul de tratament, medicii noștri sunt aici să te asculte și să te ajute pentru un diagnostic precis si tratament personalizat.
Pași pentru accesarea serviciilor
Traseul pacientului cu suspiciune de boală malignă are rolul de a obține certitudinea unui diagnostic în cel mai scurt timp și mai apoi stabilirea unui plan de tratament cât mai eficient.
- Consultație medic
- Realizare investigații imagistice și de laborator
- Stabilire diagnostic de certitudine
- Alcătuire (construire) dosar medical
- Analiză caz în Comisia multidisciplinară oncologică (Tumor board)
- Plan de Tratament
Gama completă Imagistică medicală
Oferim în cadrul rețelei MedLife toate tipurile de imagistică medicală necesară diagnosticării și tratării cancerului. Avem cea mai nouă tehnologie disponibilă în domeniul medical pentru toate ramurile imagisticii medicale.
- Radiografie (RX)
- Computer Tomograf (CT)
- Ecografie
- Rezonanță Magnetică (RMN)
- Mamografie
- DEXA
- PET CT
- Scintigrafie
PET CT (Tomografia cu Emisie de Pozitroni combinată cu Tomografia Computerizată) și scintigrafia sunt două tehnici imagistice avansate utilizate în diagnosticarea și monitorizarea diferitelor afecțiuni, în special în domeniul oncologiei. Centrele Neolife sunt recunoscute pentru utilizarea acestor tehnologii în scopul oferirii unor servicii medicale de înaltă calitate.
PET CT este o metodă care combină capacitățile PET de a detecta modificările metabolice la nivel celular cu detalii anatomice precise furnizate de CT. Aceasta permite medicilor să localizeze cu precizie tumori, să evalueze răspândirea bolii și să monitorizeze eficacitatea tratamentului. Procedura este neinvazivă și oferă informații cruciale despre funcționarea țesuturilor și organelor.
Aceasta se poate efectua în următoarele centre:
- Neolife București
- NeoLife Brașov
- Neolife Iași
- NeoLife Brăila
Scintigrafia este o procedură de imagistică nucleară care utilizează izotopi radioactivi pentru a evalua funcția și structura diferitelor organe și sisteme din corp. Este deosebit de utilă în diagnosticarea problemelor osoase, a afecțiunilor tiroidiene, a bolilor de inimă și a altor condiții. Scintigrafia poate identifica modificări în stadii incipiente, înainte de a fi vizibile prin alte metode de imagistică.
Aceasta poate fi efectuată în următoarele centre:
- Spitalul MedLife Polisano Sibiu
- Spitalul de oncologie MedLife Brașov
- Neolife București
- Neolife Brașov
- Neolife Iași
- Neolife Brăila
- Neolife Rm. Vâlcea
Analize de laborator
Testele pentru depistarea cancerului și alte teste de laborator pot ajuta medicul să stabilească acest diagnostic.
Dacă un pacient este suspect de cancer, medicul va recomanda anumite teste de laborator, generale sau specifice, cum ar fi: markeri tumorali sau biopsie a unei formațiuni suspecte.
În cadrul Rețelei medicale MedLife, laboratoarele noastre oferă o gamă completă de analize utile în diagnosticarea și tratarea cancerului.
Diagnosticul de certitudine pentru patologia oncologică este stabilit doar de către medicul anatomopatolog, în urma examinării la microscop a unui fragment de țesut prelevat de către medicul clinician. Această procedură de prelevare a țesutului de interes poartă numele de biopsie.
Există mai multe tipuri de biopsie:
- Biopsia incizională care are ca scop prelevarea unui mic fragment din formațiunea tumorală.
- Biopsia excizională care are ca scop îndepartarea întregii tumori, împreună cu o parte a organului afectat (rezecție) sau al întregului organ (ectomie).
- Biopsia lichidă, efectuată în cadrul bolilor hematologice, în cadrul monitorizării evoluției unui pacient deja diagnosticat cu cancer, sau când din cauza condițiilor nefavorabile (stare gravă a pacientului, leziune care nu poate fi interceptată) se prelevează sânge, ce conține celule tumorale și fragmente de ADN tumoral ce vor fi analizate, prin metode de biologie moleculară.
- Biopsia intraoperatorie sau examenul extemporaneu: se desfășoară în timpul operației, „cu pacientul pe masă”, când medicul chirurg solicită medicului anatomopatolog să examineze un fragment din leziunea de interes, iar în funcție de diagnosticul stabilit de către medicul anatomopatolog, medicul chirurg personalizează actul chirurgical în sensul unei excizii radicale sau conservatoare.
De obicei acest examen extemporaneu durează maxim 15 min și este posibil prin înghețarea la -35-40 gr C și apoi secționarea fragmentului recoltat de chirurg, cu ajutorul unui aparat numit Criotom.
Acest examen extemporaneu oferă un diagnostic sigur, dar nu complet. El poate fi extrem de util medicului chirurg pentru a ghida intervenția chirurgicală, dar nu permite efectuarea unui tratament oncologic, fiind necesară așteptarea unui diagnostic complet, a unei stadializări și a identificării factorilor de pronostic sau biomarkerilor ce vor „personaliza” tratamentul fiecărui pacient.
În cadrul laboratoarelor noastre avem o paletă extrem de largă de anticorpi, unică printre laboratoarele din România, anticorpi cu rol în diagnostic și în personalizarea tratamentului.
De actualitate în tratamentul cancerului este imunoterapia. Și în acest caz medicul anatomopatolog, prin folosirea imunohistochimiei, de exemplu testare PDL1, oferă medicului oncolog informații despre posibilitatea ca un anumit tratament să fie eficient în cazul unui anumit pacient.
În cadrul laboratoarelor MedLife avem disponibile toate clonele de PDL1 prezente oriunde în lumea occidentală.
Ultima unealtă pe care medicul anatomopatolog o are în stabilirea diagnosticului de cancer și în identificarea unor biomarkeri cu esențial rol terapeutic, este biologia moleculară.
Aceasta include multiple tehnici: PCR, Hibridizarea fluorescentă in situ (FISH), SISH și cea mai modernă tehnică, tehnica NGS (Next Generation Sequencing), care are ca scop “disecția” unei porțiuni, din ADN-ul tumoral și identificarea mutațiilor prezente, pe baza cărora medicul anatomopatolog poate “găsi” argumente solide pentru susținerea unui diagnostic de maximă certitudine sau eventual poate oferi medicului oncolog informații prețioase cu privire la cel mai potrivit tratament pentru pacientul său.
În cadrul laboratorului Oncoteam, parte din rețeaua MedLife se fac toate aceste tehnici descrise mai sus cu echipamente de nouă generație, unul dintre ele fiind cel mai bun echipament la această oră pe piața medicală pentru tehnica NGS, și anume GENEXUS.
Toate testările din planul național de cancer sunt contractate de laboratorul Onco Team Diagnostic cu Casa de Asigurări de Sănătate, și anume:
- Cancer bronhopulmonar: IHC inclusiv PD-L1 și ALK, EGFR prin PCR, NGS panel cu 50 de gene
- Cancer de sân: IHC(ER, PR, Her2neu, Ki67) și PD-L1, NTRK, BRCA, PIK3CA
- Cancer colorectal: MMR, AllRas și NTRK
- Cancer ovarian de grad înalt: NTRK, BRCA și HRD
Toate aceste testări vor ajuta medicul clinician în stabilirea unui tratament cât mai personalizat.
Laboratorul Personal Genetics, parte din grupul MedLife, oferă și el o gamă largă de analize sau examene de anatomie histopatologică a probelor obținute în urma biopsiei sau a intervenției chirurgicale.
Prin aplicarea tehnicilor de anatomie patologică se poate stabili dacă tumoarea este benignă sau malignă, tipul tumorii, originea sa, gradul de agresivitate și tratamentul cel mai eficient.
Tumor Board
Tumor Board este o comisie multidisciplinară oncologică care permite participarea în decizia terapeutică a unui număr cât mai mare de profesioniști, medici implicați în diagnosticul și tratamentul cancerului. Pentru oncologie, în mod particular, vorbim despre chirurgi, anatomopatologi, radioterapeuți și oncologi.
Din acest motiv s-a simțit nevoia ca, cel puțin pentru oncologie, decizia terapeutică să fie împărtășită între toți acești specialiști pentru a oferi șansa fiecărui pacient de a avea tratamentul cel mai apropiat de nevoile lui, de boala pe care o are, de patologiile asociate sau de vârstă.
Astfel fiecare pacient să poată beneficia de cel mai bun tratament, personalizat pentru afecțiunea de care suferă.
Locații unde există Comisia Tumor Board:
- București
- Brașov
- Sibiu
- Cluj
- Arad

Echipa medicală
O întreagă echipă de medici îți stă la dispoziție în cadrul rețelei medicale MedLife, care dispune de cei mai buni specialiști din sfera oncologiei, astfel încât să beneficiezi de cele mai bune recomandări și să ai parte de o vindecare cât mai rapidă.