Publicat la: 
14/04/2016

3 alimente care ne ajuta sa slabim

Fasolea, lintea si nautul sunt legume cu proprietati magice, atunci cand vine vorba despre slabit. Cel putin acestea sunt rezultatele publicate de un grup de cercetatori in revista de specialitate "American Journal of Clinical Nutrition".

Pentru acest studiu cercetatorii au analizat 21 de studii clinice care au insumat 900 de participanti. Cercetarea a dus la constatarea ca adaugand zilnic cate o portie din cele trei plante poate ajuta la pierderea in greutate, fara alte modificari in alimentatia zilnica.

Desi pe termen scurt nu este vorba de pierderi mari in greutate, este uimitor ca participantii la studiu au pierdut circa 500 de grame in greutate numai in cateva zile adaugand alimente in dieta lor zilnica.

Fasolea, lintea si nautul sunt unice prin faptul ca sunt printre cele mai bogate alimente cu un continut mare de proteine, fibre si carbohidrati," declara Cynthia Sass, autoarea "Slim Down Now: Shed Pounds and Inches with PulsesThe New Superfood".

Aceste alimente sunt recomandate pentru ca incetinesc digestia, intarzie senzatia de foame, astfel incat persoanele care le consuma se simt satule pentru mai mult timp, in comparatie cu consumul de alte alimente.

Mai mult decat atat, cercetarile indica faptul ca fibrele din fasole, linte si naut pot impiedica organismul sa asimileze caloriile continute de acestea. Beneficiile consumului acestor 3 alimente nu se opresc aici: aceste plante sunt bogate in minerale, vitamine si antioxidanti si stimuleaza organismul sa lupte impotriva bolilor.

Dintre aceste 3 fasolea nu este foarte des consumata, in particular pentru ca duce la balonare si formarea de gaze in intestin. Insa studiile arata ca daca este consumata cu regularitate, fasolea cauzeaza mai putine probleme digestive decat ne inchipuim, intrucat organismul nostru isi va adapta procesul digestiv pe masura ce consumam acest aliment. In plus toate aceste alimente sunt o buna alegere pentru cei care vor sa elimine glutenul din alimentatia zilnica.

Sursa: WomensHealthmag

G.T.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Medic primar
Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist