Publicat la: 
29/08/2017

Este o prejudecata faptul că tratamentele medicale naturale sau alternative sunt mai sigure decât medicamentele eliberate pe bază de rețetă și procedurile efectuate într-o clinica medicala, conform health.com.

Turmeric

O moarte recentă provocată de turmeric este dovada că și tratamentele naturale pot fi periculoase.

Potrivit unui raport al unui post local afiliat ABC News, Jade Erick din Encinitas, California, a murit după o infuzie de turmeric IV, ceea ce a dus la o reacție adversă. Cauza oficială de deces a fost "encefalopatia anoxică", după ce inima s-a oprit și creierul a fost lipsit de oxigen.

Erick a suferit de pe urma eczemelor, pe care spera ca le-ar putea vindeca turmericul. Dar doza de tumeric administrata prin perfuzie a fost mult prea mare, spune Malcolm Taw, MD, director al Centrului UCLA pentru medicina East-West - Westlake Village. "Eu recomand turmeric pe cale orală, deoarece este un antiinflamator", spune el. Cu toate acestea, unele substanțe pot fi atât otravă, cât și remediu. "

Nu trebuie să folosiți niciodată o substanță asa, fără a consulta mai întâi un medic, spune el. De asemenea, aveți grijă de aceste tratamente "naturale" sau alternative pot afecta grav sănătatea dumneavoastră.

Cărbune activ

Medicii folosesc cărbune activ pentru a trata supradozele, deoarece substanța "leagă" substanțele chimice dăunătoare, împiedicând absorbția lor în intestin, explică Shanna Levine, medic din New York City. In comunitatea de medicina alternativa, este folosit ca un mijloc de scadere a colesterolului prin ingestie, spune ea.

Dar există o listă a potențialelor efecte secundare: cărbunele activ poate reduce eficacitatea altor medicamente, inclusiv contraceptia. Dacă este inhalat în loc de a fi înghițit poate provoca leziuni pulmonare. Și poate duce, de asemenea, la un stomac deranjat. "Vă sfătuesc să nu ingerați cărbune activ, deoarece daunele depășesc beneficiile", spune dr. Levine.

Aconit

O alta femeie din California a murit recent dupa ce a baut ceai care contine aconit din China, conform Departamentului Sanatatii din San Francisco. Când este consumata, planta purpurie poate provoca greață, durere toracică, palpitații ale inimii, slăbiciune sau paralizie a membrelor.

În timp ce aconitul brut este otrăvitor, aconitul procesat este uneori folosit în cantități mici în comunitatea de medicina alternativa pentru a trata durerea.

Apă oxigenată

Unele magazine de medicamente alternative vând peroxid de hidrogen cu concentrație ridicată ca remediu care imbunatateste sanatatea. Conform unui articol recent publicat în Analele Medicinii de Urgență, aproximativ 300 de persoane au fost otrăvite, iar cinci au murit după consumarea substanței.

Oamenii cred ca introducand oxigen suplimentar in bautura asta imbunatateste cumva sanatatea ta", spune Benjamin Hatten, profesor asistent de medicina de urgenta la Universitatea din Colorado.

''Nu există o dovada științifica care să susțină aceste proprietati, așa că nu vă lăsați păcăliți și cu siguranță nu beți. Dacă consumați din greșeală prea mult, ar putea avea consecințe foarte grave ", spune dr. Hatten.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Pop Anca Oana
Medic Specialist
Medic Specialist
Nicolescu  Luminita,Medic Primar
Medic Primar,...
Medic Specialist