Insulina ar putea fi furnizata prin pastile?

Sănătate
11 Februarie 2019
Autor: Echipa medicală MedLife
insulina ar putea fi furnizata prin pastile

Oamenii de stiinta au dezvoltat o capsula cu scopul de a administra insulina sub forma de doza orala, inlocuind astfel injectiile zilnice de care au nevoie persoanele diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2.

Capsula are marimea unei afine si contine un an mic realizat din insulina comprimata, care este injectata imediat ce capsula ajunge in stomac. In testele realizate pe animale, specialistii au aratat ca ar putea furniza suficienta insula pentru scaderea nivelului de zahar din sange astfel incat efectul sa fie similar cu cel al injectiilor. De asemenea, se pare ca aceasta capsula poate fi adaptata pentru livrarea mai multor tipuri de medicamente.

”Speram ca acest tip de capsula va ajuta pacientii cu diabet zaharat sa primeasca doza necesara de insulina fara sa fie nevoie sa se injecteze”, spune Robert Langer, principalul autor al studiului.

In urma cu cativa ani, echipa de specialisti a dezvoltat o pilula acoperita cu multe ace mici, care putea fi folosita pentru injectarea medicamentelor in mucoasa stomacului sau a intestinului subtire. Au modificat noua capsula astfel incat sa aiba un singur ac pentru a evita injectarea medicamentelor in interiorul stomacului, unde ar putea fi rupte de acizii din stomac inainte sa isi faca efectul.

Varful acului este realizat in proportie de 100% din insulina comprimata, fiind utilizat acelasi proces folosit in producerea tabletelor de pastile. Axul acului, care nu intra in peretele stomacal, este realizat dintr-un material biodegradabil.

In interiorul capsulei, acul este prins de un arc comprimat care este tinut pe loc de un disc de zahar. Cand capsula este inghitita, lichidele din stomac dizolva discul de zahar, eliberand arcul, iar astfel acul este injectat in peretele stomacal.

Zidul stomacului nu are receptori de durere, asa ca pacientii nu ar simti injectia. Pentru a se asigura ca medicamentul este injectat in peretele stomacului, specialistii au proiectat sistemul astfel incat, indiferent de pozitia in care capsula ajunge in stomac, sa se poata orienta astfel incat acul sa ajunga la captuseala stomacului.

Imediat ce varful acului intra in peretele stomacal, insulina se dizolva cu o viteza stabilita de specialisti in momentul in care concep capsula. In acest studiu a durat aproximativ o ora pana ce insulina a fost complet eliberata in sange.

In testele facute pe porci, oamenii de stiinta au putut furniza cu succes pana la 300 de micrograme de insulina. Ulterior au fost capabili sa creasca doza la cinci miligrame, cantitate similara cu cea pe care un pacient ar trebui sa si-o injecteze.

Dupa ce capsula isi elibereaza continutul, poate trece inofensiv prin sistemul digestiv, nu au existat efecte adverse.

Capsulele ar putea fi folosite pentru mai multe tipuri de medicamente care sunt injectate in mod normal, precum imunosupresoarele, utilizate pentru tratarea artritei reumatoide, sau a bolii intestinale inflrmatorii. De asemenea, poate contine si acizi nucleici, cum ar fi ADN si ARN.

Sursa: www.sciencedaily.com

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării