Publicat la: 
24/04/2020

O imunitate puternica reprezinta cea mai buna bariera impotriva oricarui virus, inclusiv a noului coronavirus.

O modalitate de a intari rezistenta organismului este miscarea fizica, realizata in mod constant.

Mai mult, exercitiile fizice contribuie si la mentinerea unui tonus psihic bun, atat de necesar in aceasta perioada.

Cum ne mentinem in forma?   

Medicul Alin Popescu, doctor in medicina sportiva, prezinta 5 lucruri care ajuta la mentinerea unei imunitati puternice si a unui stil de viata echilibrat in aceasta perioada dificila.

1. Alimentatie echilibrata

Prin acest lucru se intelege atat respectarea unui program care sa cuprinda trei mese principale in fiecare zi, cat si consumul de alimente sanatoase, bogate in vitamine. De asemenea, trebuie evitat orice exces, mai ales atunci cand vine vorba de alimente sau bauturi mai putin sanatoase.

2. Activitate fizica regulata

Chiar daca stam in casa, trebuie sa ne adaptam la conditiile in care locuim si sa facem zilnic miscare cu ceea ce avem la dispozitie. Pentru a ne mentine conditia fizica sunt recomandate cel putin 40-45 de minute de exercitii fizice in fiecare zi. In plus, daca alegem sa facem miscare dimineata vom avea asigurata doza de energie pentru intreaga zi.

3. Hidratare corespunzatoare

Sa nu uitam cat de important este consumul de lichide. Pentru o imunitate puternica trebuie sa consumam cel putin 2l de lichide zilnic, fie ca e vorba de apa, limonada, ceaiuri, supe sau alte preparate lichide.

4. Somn echilibrat

Calitatea somnului are impact atat asupra starii de sanatate, cat si a psihicului. De aceea, orele de somn ar trebui monitorizate, avem nevoie de un program echilibrat de somn, fara excese si fara schimbari radicale. Pentru a fi mai usor, putem apela la un jurnal care sa contina aceste aspecte, putand sa construim, astfel, o rutina in ceea ce priveste odihna.

5. Disciplina rutinei zilnice

Pentru a depasi mai mai usor aceasta perioada si mai ales, pentru a ne mentine sanatosi, avem nevoie de o organizare zilnica. Respectarea unui program ne va ajuta sa fim mai productivi si sa ne mentinem intr-o stare buna.

Ce facem daca ne simtim rau

Sunt situatii in care, pe fondul unor probleme medicale pre-existente, imunitatea scade si starea de sanatate incepe se degradeze.

In acest caz poti primi sfaturile si recomandarile medicului fie prin consultantii online, fie printr-o consultatie la cabinet, daca situatia o impune.

#ladatorie #mediciiMedlife #alaturidevoi #izolatidarimpreuna

 

 

Specialitate: 
Adaugă comentariu nou

Echipa medicala MedLife - Medicina sportiva

Popescu Alin Nicolae,Medic Primar
Medic Primar
Medic Specialist...

Articole similare

Izolarea impusa de pandemia de coronavirus se doveste a fi o provocare pentru multi dintre noi.  Dintr-o data fie petrecem mult timp singuri, fie petrecem mult mai mult timp decat inainte cu familia.  Si cum in aceasta perioada emotiile negative sunt multe si se acumuleaza de la o zi la alta, suntem tentati sa le eliberam exact acolo unde ne...
Infectia cu noul coronavirus, SARS-CoV-2, care determina boala numita COVID-19, are mai multe fatete.  Pe de-o parte, exista foarte multe persoane infectate care sunt asimptomatice sau au simptome minore, care mimeaza foarte bine o infectie de cai respiratorii.  Pe de alta parte, exista si pacienti cu forme severe, care pot evolua spre...
O imunitate puternica reprezinta cea mai buna bariera impotriva oricarui virus, inclusiv a noului coronavirus. O modalitate de a intari rezistenta organismului este miscarea fizica, realizata in mod constant. Mai mult, exercitiile fizice contribuie si la mentinerea unui tonus psihic bun, atat de necesar in aceasta perioada. Cum ne mentinem in...
Autor: Dr. Dragomir Iasmina, Medic primar psihiatrie, MedLife Cluj Trebuie sa recunosc ca, in momentul in care mi s-a propus, acum cateva saptamani, sa scriu ceva despre pandemia actuala, m-am simtit complet debusolata si orice idee a murit in fasa. Am asteptat in speranta ca ma va lovi inspiratia la un moment dat si, desi in fiecare zi mi se...
Inca de la inceputul pandemiei, siguranta pacientilor care ajung in clinicile MedLife a reprezentat o prioritate pentru noi. Ne-am adaptat rapid contextului si am continuat sa dezvoltam si sa imbunatatim permanent masurile de protectie si preventie pentru a putea limita riscul de raspandire a virusului SARS-CoV-2. Toate clinicile MedLife din...