Ar trebui sa mancam burgeri? Care este parerea specialistilor

Burgerii au devenit un aliment din ce in ce mai popular si la indemana pentru persoanele care doresc sa comande ceva repede la birou. Burgerii sunt o optiune buna si atunci cand iesim in oras. Cu toate acestea, continutul lor ne face sa ne intrebam cat de sanatosi sunt si care sunt efectele pe care le au asupra organismului. Specialistii au cantarit subiectul si au raspuns la intrebarea Ar trebui sa mancam burgeri sau ar fi mai bine sa ii evitam?
- 3 din 5 expertii au spus "NU" burgerilor
Majoritatea specialistilor au fost de acord ca burgerii nu sunt o mancare sanatoasa. Cu toate acestea, exista loc de manevra in functie de tipul de carne din care este facut burgerul.
"Carnea de vita grasa, imbibata in ketchup dulce si pusa intre doua bucati de chifle facute din faina rafinata? Nu, mersi", spune David Katz, director la Yale University Prevention Research Center.
Acelasi lucru este valabil si pentru orice burger care nu este facut in proportie de 90-97% din carne de vita macra, spune Julia Zumpano, dietetician la Cleveland Clinic.
Dar, Kristi King, dietetician la Spitalul de copii din Texas, ofera burgerilor un "da", cu conditia ca acestia sa fie consumati cu moderatie.
"Burgerii sunt bogati in proteine, viatmina B12 si fier. In plus, daca faceti burgerii acasa, puteti controla ingredientele, maximizand ingredientele bune si minimizandu-le pe cele daunatoare", spune King.
Moderatia este, desigur, cuvantul cheie. Nu este o idee buna sa mancati burgeri regulat, spune Erica Frank, profesor la University of British Columbia. In plus, burgerii de vita sunt incarcati cu grasime saturata.
Sursa: Time
A.C.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...