Publicat la: 
18/04/2017

Beneficiile consumului de avocado

Un nou studiu trece in revista beneficiile de care avem parte daca includem in alimentatie avocado. Cercetarea, condusa de oamenii de stiinta iranieni, analizeaza datele a 129 de studii publicate anterior pe tema efectelor benefice ale consumului de avocado. Noile concluzii la care au ajuns cercetatorii au fost publicate recent in jurnalul "Phytotherapy Research," noteaza time.com.

Consumul de avocado poate ajuta la prevenirea sindromului metabolic. Afectiunea, intitlulata ucigasul tacut, este descrisa printr-o serie de factori de risc ai declansarii bolilor de inima si diabetului, caracterizate prin cresterea hipertensiunii arteriale, a nivelului de trigliceride si o crestere a circumferintei taliei.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca fructele de avocado au efecte benefice asupra nivelului de colesterol, influentand in mod direct nivelul de colesterol total, colesterol bun si colesterol rau din organism, dar si al trigliceridelor si fosfolipidelor - ce intra in alcatuirea membranelor celulare.

"Acest aliment are proprietati antihipertensive, antidiabetice si efecte cardioprotectoare, ajuta la preintampinarea obezitatii, iar efectele benefice ale consumului de avocado au fost demonstrate de o serie de studii de specialitate efectuate pe aceasta tema," a declarat autorul principal al studiului.

"Acesta este un alt studiu ce contribuie la promovarea efectelor benefice ale fructelor de avocado, care pot fi cu usurinta trecute pe lista superalimentelor," adauga Cynthia Sass, editor in domeniul nutritiei.

Fructele de avocado sporesc topirea stratului de grasime de pe abdomen si, desi sunt bogate in grasimi naturale, supraalimentarea cu fructul avocado este greu de efectuat, intrucat este un fruct foarte satios.

Avocado este, de asemenea, o sursa buna de antioxidanti, fibre, vitamine si minerale care ajuta la buna functionare a inimii si contribuie la bunastarea intregului organism.

Cercetarile efectuate pe aceasta tema arata ca persoanele care obisnuiesc sa consume frecvent fructe de avocado au o talie mai subtire, chiar daca mesele ce contin acest fruct sunt bogate in calorii, mai adauga Cynthia Sass.

Autor: G.T.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Medic Specialist
Bosoanca Steluta,Doctor
Medic Primar
Medic Specialist