Publicat la: 
21/09/2017

Beneficiile neasteptate ale consumului de vin rosu

Persoanele care obisnuiesc sa consume vin rosu in cantitati limitate au un risc cu 30% mai mic pentru a dezvolta boli de inima, sunt de parere specialistii de la Wine Research Institute din Australia. Printre alte beneficii ale consumului de vin rosu se numara si sanatatea cerebrala, sanatatea dentara si greutatea corporala optima, noteaza telegraph.co.uk.

1. Sanatatea dentara

Desi se intampla adesea ca dintii sa se coloreze dupa consumului unui pahar de vin rosu, cercetarile sugereaza ca vinul este benefic pentru dantura.

Oamenii de stiinta spanioli au realizat un studiu de laborator pe parcursul caruia au colectat bacteriile responsabile de aparitia bolilor dentare si gingivale si au descoperit ca vinul rosu a fost eficient in inlaturarea acestora.

2. Sanatatea cerebrala

Persoanele care obisnuiesc sa consume un pahar de vin rosu la fiecare cina sunt mai putin predispusi sa dezvolte orice forma de dementa, in special boala Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Central Institute of Mental Health din Mannheim, Germania.

Oamenii de stiinta au constatat ca participantii care au consumat intre doua si trei unitati de vin rosu pe zi au avut un risc mai mic cu o treime pentru dezvoltarea dementei la finalul studiului ce a durat trei ani.

3. Greutatea corporala

Femeile care consuma o cantitate moderata de vin rosu la masa au avut un risc semnificativ mai mic pentru a deveni supraponderale la varsta mijlocie, potrivit unui raport al revistei de specialitate Jama Internal Medicine.

Autorii au mentionat ca persoanele care obisnuiesc sa bea o cantitate moderata de vin sunt mai active si reusesc sa consume mai multe calorii acumulate din dieta alimentara pe parcursul zilei.

4. Speranta de viata

Alte cercetari efectuate pe aceasta tema arata ca resveratrolul un antioxidant puternic regasit in vinul rosu ar putea prelungi durata de viata prin suprimarea moleculelor ce provoaca inflamatii in organism, precum si a compusilor din sange care interfereaza cu procesul de producere a insulinei.

5. Echilibrul

Un experiment efectuat pe soarecii de laborator arata ca o dieta alimentara bogata in resveratrol aduce beneficii in ceea ce priveste echilibrul.

Acest compus din vin actioneaza asupra deficientelor motorii ce apar in organism odata cu inaintarea in varsta, conform oamenilor de stiinta de la American Chemical Society.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Popescu Valceanu Horatiu,Medic Specialist, Doctor in Medicina
Medic Specialist...
Medic Specialist
Stolea Violeta,Medic Primar
Medic Primar
Bosoanca Steluta,Doctor
Medic Primar

Articole similare

Toata lumea isi doreste o piele neteda si radianta si chiar daca nu exista o formula magica pentru a atinge acest obiectiv, alimentele, impreuna cu un stil de viata sanatos, pot ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Exista sapte alimente cunoscute pentru capacitatea lor de a furniza substante nutritive, care pot ajuta la pastrarea unui...
Consumul crescut de carbohidrati este asociat unui risc mai mare pentru declansarea decesului prematur, prin comparatie cu consumul de grasimi, arata un nou studiu international publicat in The Lancet, informeaza nytimes.com. O echipa de cercetatori formata din oameni de stiinta din intreaga lume a studiat dieta alimentara si riscul pentru...
Carnatii, sunca, baconul si celelalte mezeluri cresc, cel mai probabil, riscul de deces in randul tinerilor, arata un studiu realizat pe 500.000 de oameni din 10 state europene. Consumul frecvent de carne procesata a fost legat de afectiuni cardiovasculare, cancer si moarte timpurie. Cercetatorii, care au publicat concluziile in revista de...
Declinul functiilor pulmonare poate fi impiedicat prin dieta alimentara bogata in rosii si fructe, in special mere, sugereaza un nou studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore. Cercetatorii spun ca de aceste beneficii se pot bucura toti adultii, in special fostii fumatori, intrucat anumite componente...
Ce nevoi are organismul in materie de nutritie dupa perioada sarbatorilor si cum le gestionam sanatos? Care sunt principalele recomandari de alimentatie dupa vacanta de Craciun? Ce greseli frecvente facem in privinta dietelor in aceasta perioada? Ce schimbari sunt benefice si care sunt daunatoare? Dr. Luana Sebestyen, medic primar diabet,...