Publicat la: 
25/04/2016

Caloriile din fructe:  Curmalele contin cea mai mare cantitate de zahar

Fructele ce contin cea mai mare cantitate de zahar nu sunt ciresele, merele sau strugurii, ci curmalele. Ele contin in medie 27 de grame de fructoza si glucoza in amestec la 100 de grame de fruct proaspat, informeaza directmatin.fr, citat de Agerpres.

Aceasta cantitate reprezinta un nivel de zahar de aproape doua ori mai ridicat decat cel din celelalte fructe cu cel mai bogat continut. Curmalale pot fi confiate in propriul lor suc, forma in care sunt cel mai bine cunoscute si vandute.

Ele sunt urmate de struguri, cirese, smochine si banane, cu continuturi de zahar cuprinse intre 15% si 20%. Acestea, la randul lor, au mai mult zahar decat merele, prunele sau perele (10-15% zahar). Fructele considerate cel mai putin calorice sunt citricele (portocalele, lamaile), precum si fructele rosii (capsunile, zmeura), care au zahar doar 7-10%, arata directmatin.fr.

Prin urmare, curmalele nu sunt deloc indicate pentru cei care trebuie sa manance fara zahar sau care vor sa scape de kilogramele in plus.

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Popescu Valceanu Horatiu,Medic Specialist, Doctor in Medicina
Medic Specialist...
Bosoanca Steluta,Doctor
Medic Primar
Mihai Bogdan,Medic Primar
Medic Primar