Publicat la: 
16/02/2016

Care este cea mai mare greseala pe care o facem la dus?

Multi dintre noi obisnuim sa ne spalam pe fata atunci cand facem baie sau dus; consideram ca este mai rapid si mai usor in acest fel decat sa stam aplecati asupra chiuvetei, insa expertii spun ca aceasta obisnuinta duce la deteriorarea tenului. Iata de ce.

Pielea este alcatuita din trei straturi: epidermul, dermul si hipodermul. Apa fierbinte afecteaza stratul epiderma, care are in alcatuirea ei keratina, o substanta care se gaseste si la nivelul unghiilor si parului. Aceste celule ofera o protectie impotriva duritatii mediului exterior si ajuta tenul mentinandu-l hidratat.

Pentru a preveni uscarea tenului, cea mai buna metoda de a ne curata fata este sa folosim apa rece, sau, cel mult, calduta, asa incat apa fierbite pe care o folosim atunci cand facem baie sau dus trebuie neaparat evitata.

Apa fierbinte indeparteaza grasimea naturala a fetei, ceea ce duce la uscarea pielii si predispune la aparitia petelor, eruptiilor cutanate si a altor probleme de ten.

Se spune ca apa rece inchide porii, insa acesta nu este decat un mit. In schimb, curatarea tenului cu apa rece este recomandata pentru ca stimuleaza circulatia sangelui, care ajuta la regenerarea tenului.

Sursa: The Independent

G.T.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Dermatovenerologie

Mitroi Nectara Andra,Medic Primar
Medic Primar
Medic Specialist
Cheregi Amalia
Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 18