Ce pot contine remediile pe baza de plante? Suplimente, medicamente, plante toxice cu efecte secundare sau care interactioneaza negativ cu alte plante - studiu

Cele mai multe produse pe baza de plante, disponibile ca alternativa la medicamente, pot fi contaminate. Rezultatele unei analize specifice au aratat ca un procent de 59% dintre produse contine specii de plante care nu sunt enumerate pe etichete. Cercetatorii au demonstrat prezenta contaminarii si inlocuirea unor specii de plante intr-o serie de produse pe baza de plante, intr-un raport publicat in BMC Medicine.
Nu exista in prezent un ghid de bune practici pentru identificarea speciilor de plante in produsele pe baza de plante vandute ca medicamente. In mod traditional, plantele sunt identificate cu ajutorul caracteristicilor morfologice. Aceasta metoda nu este utila atunci cand se analizeaza materialul vegetal prelucrat. Codul de bare ADN analizeaza o secventa genetica scurta din genomul plantei si identifica diferente mici, care permit identificarea speciilor. In acest studiu, cercetatorii au folosit codurile de bare ADN pentru a examina specii de plante gasite intr-un esantion de produse pe baza de plante.
Analiza este asemanatoare cu modul in care un scaner din supermarket distinge produsele folosind Codul universal al produselor (UPC). Doua elemente pot arata similar pentru ochiul neinstruit, dar in ambele cazuri, codurile de bare sunt distincte.
Rezultatele au aratat ca un procent de 59% din produse contine specii de plante care nu sunt enumerate pe etichete. Peste doua treimi din produsele testate aveau specii de plante care inlocuiau plantele specificate pe eticheta si o treime din produse contineau alte specii.
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, falsificarea produselor pe baza de plante este o amenintare la adresa sigurantei consumatorilor. In acesta analiza cercetatorii au detectat specii de plante care ar putea prezenta riscuri grave pentru sanatate daca sunt consumate. Rezultatele au aratat ca in unele produse sunt prezente specii de plante toxice, cu efecte secundare si / sau care interactioneaza negativ cu alte plante, suplimente sau medicamente.
Autorii au concluzionat ca inlocuirea si contaminarea dilueaza eficacitatea remediilor care in alte conditii ar fi utile si scad valoarea perceputa a produselor conexe din cauza lipsei de incredere a consumatorilor in ele. Deasemenea, sugereaza ca industria care produce astfel de produse ar trebui sa adopte instrumente moleculare de diagnostic, cum ar fi Codul de bare ADN, pentru autentificarea produselor, prin testarea materiilor prime utilizate in produsele de fabricatie. 'Acest lucru ar fi un cost minor pentru industrie", sustine dr. Steven Newmaster.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Consumul de oua creste riscul de boli cardiovasculare
Oamenii de stiinta au descoperit, printr-un nou studiu, ca adultii care consuma oua, dar si alte alimente care influenteaza colesterolul, au un risc mult mai ridicat de boli cardiovasculare, dar si de deces in general. Galbenusurile de ou sunt una dintre cele mai bogate surse de colesterol a...

De ce cancerul se raspandeste cel mai frecvent la ficat?
De multe ori, cancerul se raspandeste si la alte organe, iar cea mai frecventa tinta este ficatul. Oamenii de stiinta de la Centrul de Cancer Abramson, de la Universitatea din Pennsylvania, sustin ca au descoperit cauza. Hepatocitele, celulele principale functionale ale ficatului, sunt in cen...

Inaltimea si greutatea pot influenta durata de viata a femeilor?
Specialistii au descoperit, printr-un nou studiu publicat in ”Journal of Epidemiology Community Health”, ca dimensiunea corpului, adica inaltimea si greutatea, poate influenta durata de viata a femeilor mult mai mult decat pe a barbatilor, potrivit sciencedaily.com.O alta constatare a cercetator...