Ce se intampla in timpul unui infarct si cum il putem preveni

Cardiologie
06 Septembrie 2013
Autor: Echipa medicală MedLife
ce se intampla in timpul unui infarct si cum il putem preveni

In timpul unui infarct, alimentarea cu sange a tesutului cardiac este blocata, ceea ce duce la moartea tesutului. Atunci cand inima se opreste brusc, ca urmare a unui ritm cardiac anormal, vorbim de un "stop cardiac". In ceea ce priveste frecventa bolilor de inima, barbatii au tendinta de a le dezvolta mai devreme decat femeile, dar dupa menopauza femeile recupereaza.

Bolile de inima reprezinta principalul motiv al decesului femeilor din Statele Unite. Mai multe femei mor din cauza bolilor de inima decat din cauza tuturor formelor de cancer.

Daca suspectati ca aveti un infarct, sunati imediat la urgente, nu asteptati sa va simtiti mai bine. Personalul de servicii medicale este echipat pentru a trata si resuscita pacientul in cazul in care inima acestuia se opreste.

Desi cel mai frecvent semn al unui infarct este durerea in piept sau disconfortul in zona, acestea nu reprezinta intotdeauna unul dintre simptome. Alte simptome pot include dificultati de respiratie, greata, transpiratie, senzatie de ameteala si dureri sau disconfort in partea superioara a corpului (spate, stomac, gat sau maxilar).

"Sindromul inimii frante" este un termen folosit pentru a descrie un tip de probleme ale inimii, care sunt adesea cauzate de suferinta sau stres emotional. Evenimentele traumatizante afecteaza sistemul nervos, iar mecanismul "lupta sau fugi" pe care il aplicam atunci cand trecem printr-o experienta neplacuta provoaca o abundenta de substante chimice, inclusiv adrenalina, care poate lasa muschiul inimii in imposibilitatea de a pompa sange in mod corespunzator. Desi simptomele pot fi similare, sindromul inimii frante nu este un infarct. Partea buna este ca, de obicei, muschiul inimii isi revine destul de repede.

  • Potrivit American Heart Association, "nu exista niciun motiv pentru pacientii care au trecut printr-un infarct sa nu isi poata relua activitatea sexuala, de indata de se simt pregatiti".
  • The American Heart Association recomanda limitarea consumului de alcool la doua pahare pe zi pentru barbati si unul singur pentru femei.
  • Intr-un studiu realizat in 2009 in Statele Unite, cercetatorii au descoperit ca femeile ale caror diete se apropiau de cea mediteraneana si-au redus riscul dezvoltarii unor boli de inima cu 29%.
  • Dietele bogate in sodiu sunt in stransa legatura cu cresterea tensiunii arteriale, boli de inima si accidente vasculare. Vitamina E si acidul folic s-au dovedit a fi benefice pentru sanatatea inimii, dar studiile au indoieli cu privire la utilitatea suplimentelor de vitamina E, iar The National Institute of Health spune ca este "prematur" sa recomande suplimente de acid folic pentru bolile de inima. Cea mai buna solutie este sa obtineti ambii nutrienti din surse alimentare.

Programeaza-te pentru o consultatie la una din urmatoarele clinici:

Sura: WebMd
    A.C.

    Solicită o programare

    Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

    Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


    Pasul 1

    Detaliile Pacientului



    Pasul 2

    Detaliile Programării