Frumusețe

15 August 2013

Ce trebuie sa stim despre riduri

Ce trebuie sa stim despre riduri

Expunerea indelungata la soare si daunele cauzate de razele ultraviolete duc la foto-imbatranire, proces care cauzeaza majoritatea ridurilor. Evitarea soarelui si imbracamintea de protectie impotriva razelor cu ultraviolete sunt cele mai bune metode de a preveni aparitia ridurilor.

 • Dermatologii recomanda utilizarea unei creme hidratante pentru a revitaliza liniile fine si pentru a face tenul sa arate mai tanar. O crema hidratanta buna impiedica uscarea pielii, o alta cauza a aparitiei ridurilor. Aceasta este ingredientul principal al majoritatii cremelor care promit reducerea ridurilor in 24-48 de ore.
 • Zambitul, incruntarea si alte expresii faciale repetitive fac liniile fine si ridurile mult mai proeminente deoarece pielea isi pierde elasticitatea pe masura ce imbatranim. Tocmai din acest motiv, exercitiile faciale care ar trebui sa ne imbunatateasca tonusul muscular au efectul opus.
 • Produsele cu retinoizi, alfa-hidroxi acizi, si acidul azelaic trateaza semnele de imbatranire si fac pielea sa arate mai tanara. Acidul retinoic, care este derivat din vitamina A, poate inversa partial modificarile provocate de foto-imbatranire. Acidul azelaic si alfa-hidroxi acizi sunt acizi pe baza naturala care pot fi ultilizati pentru exfoliere.
 • Chiar daca ridurile par un simplu semn al imbatranirii, trebuie sa fim atenti sa nu ignoram toate modificarile pielii. Ceea ce poate parea un semn al trecerii anilor ar putea fi un melanom (sau un alt tip de cancer de piele).
 • Nu este un secret ca fumatul imbatraneste pielea. Un studiu realizat la microscop a aratat ca aparitia ridurilor faciale la fumatori are loc la varsta de 20 de ani. Astfel, fumatorii au sanse mult mai mari de a dezvolta riduri profunde. Fumatorii care au renuntat la acest obicei prezinta o imbunatatire a tonusului pielii.
 • Potrivit unui studiu realizat in Olanda, femeile au mai multe riduri si linii profunde in jurul buzelor (riduri periorale) decat barbatii. Barbatii au mai multe glande sudoripare si o mai buna circulatie in jurul gurii, ceea ce explica de ce sunt mai putin predispusi la acest tip de riduri.
 • Intr-un sondaj realizat in 2010, 17% din femeile intervievate au spus ca ar opta pentru un lifting facial daca nu s-ar pune problema costurilor.
Sursa: WebMd  Echipa MedLife de Dermatovenerologie

  GAG
  Gontariu Alina Georgeta
  Medic Specialist
  GAG
  Gontariu Alina Georgeta
  Medic Specialist

  Ecografie 2d și Ginecologie

  GAG
  Gontariu Alina Georgeta
  Medic Specialist
  GAG
  Gontariu Alina Georgeta
  Medic Specialist

  Ecografie 2d și Ginecologie

  PB
  Petrutescu Brandusa
  Medic Primar
  PB
  Petrutescu Brandusa
  Medic Primar

  Alergologie

  Andriescu Mircea
  Andriescu Mircea
  Medic Primar
  Andriescu Mircea
  Andriescu Mircea
  Medic Primar

  Chirurgie Pediatrica și Camera De Garda

  Adauga un comentariu

  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

  Adresa de email nu va fi publicată.

  0 comentarii

  ©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.