Consumul de carne procesata este legat de moarte timpurie, cancer si boli cardiovasculare - studiu pe 500.000 de europeni urmariti circa 13 ani

Studii
08 Martie 2013
Autor: Echipa medicală MedLife
consumul de carne procesata este legat de moarte timpurie cancer si boli cardiovasculare studiu pe 500000 de europeni urmarit

Carnatii, sunca, baconul si celelalte mezeluri cresc, cel mai probabil, riscul de deces in randul tinerilor, arata un studiu realizat pe 500.000 de oameni din 10 state europene. Consumul frecvent de carne procesata a fost legat de afectiuni cardiovasculare, cancer si moarte timpurie.

Cercetatorii, care au publicat concluziile in revista de spcialitate BMC Medicine, a declarat ca sarea si chimicalele folosite pentru conservarea carnii pot afecta sanatatea. Studiul a urmarit oameni din 10 tari europene pentru circa 13 ani si arata ca cei care consuma carne procesata sunt mai predispusi si la alte obiceiuri nesanatoase, precum fumatul, sau obezitate, insa chiar daca se exclud acesti factori, riscul prezentat de consumul de mezeluri ramane. Unul din 17 oameni implicati in studiu a murit. In total, circa 10.000 de oameni au murit de cancer si 5.500 de probleme cardiologice. Studiul a concluzionat ca cei care consumau mai mult de 160 grame carne procesata pe zi - circa doi carnati si o felie de bacon - prezentau un risc cu 44% mai ridicat de a muri de in urmatori 12,7 ani, decat cei care mancau doar circa 20 g. Mai mult, dr. Rachel Thompson, de la World Cancer Research Fund, a declarat ca acest studiu aduce dovezi care confirma inca o data riscurile pe care le aduce consumul de mezeluri. "Cercetarea noastra, publicata in 2007 si confirmata si in 2011, arata ca mezelurile cresc riscul de cancer de intestin". Sursa: BBC

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării