Publicat la: 
31/03/2014

Femeile aflate la menopauza care consuma doua sau mai multe bauturi dietetice pe zi sunt mai predispuse in a dezvolta diabet, hipertensiune arteriala si de a avea un indice de masa corporala (IMC) mai mare, comparativ cu cele care consumă moderat sau nu consuma deloc astfel de produse.

Potrivit unui nou studiu la care au participat 60.000 de femei, cu o medie de varsta de 62,8 ani, exista o legatura intre consumul de bauturi dietetice si numarul cazurilor de probleme cardiovasculare, informeaza Huffington Post, citat de Mediafax.

Femeile care consuma doua sau mai multe bauturi dietetice pe zi prezinta cu 30% mai multe riscuri de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral si cu 50% mai multe riscuri de a muri din cauza unei maladii cardiovasculare, in comparatie cu cele care consuma rar sau care nu consuma deloc astfel de bauturi.

Studiul, care este cea mai mare cercetare realizata pana in prezent pe tema relatiei dintre consumul de bauturi dietetice si sanatatea inimii, a analizat diferiti factori, precum indicele de masa corporala, nivelul activitatii fizice si alte alegeri in ceea ce priveste stilul de viata.

"Descoperirile noastre sunt în conformitate şi aduc informaţii în plus studiilor anterioare care arătau o legătură (între consumul de băuturi dietetice şi bolile cardiovasculare, n.r.). Am fost interesaţi de această cercetare, deoarece există o lipsă relativă de informaţii despre băuturile dietetice şi consecinţele cardiovasculare şi mortalitate", a declarat cercetătorul Ankur Vyas, de la University of Iowa Hospitals and Clinics.

Cu toate că termenul "dietetic" ar trebui să desemneze un produs sănătos, mai multe studii au arătat că îndulcitorii artificiali din aceste băuturi cu conţinut redus de calorii reprezintă una din cauzele sindromului metabolic şi ale bolilor de inimă.

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Cardiologie

Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 26