CSR

08 Ianuarie 2020

Continuăm să facem România Verde

Romania Verde

Ne dorim să facem România bine, și ne referim nu doar la binele oamenilor, ci și la binele și la protejarea mediului în care ei trăiesc. De aceea, în 2017 am dat start-ul primului demers MedLife de responsabilitate socială dedicată protejării mediului - Facem România Verde și continuăm.

Acțiune de ecologizare de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

În fiecare an, pe data de 5 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, o zi în care facem un apel de conștientizare a importanței respectării mediului înconjurător, dar și de a lua măsurile necesare pentru a-l proteja. Cu această ocazie, continuăm misiunea noastră de a face România Verde, de a însănătoși atât oamenii, cât și natura, printr-un demers de informare, dar și o acțiune de ecologizare. 

Alături de echipa Let’s Do It Romania - cea mai mare mișcare socială din România, unde peste 1.900.000 de voluntari își dedică timpul pentru a curăța România de deșeuri prin proiecte de mediu și implicare socială, vrem să ducem demersul nostru mai departe.

Astfel, pe lângă campania de informare cu privire la nevoia de a economisi resurse, de Ziua Mondială a Mediului vom colecta împreună cu angajații MedLife deșeuri depozitate iresponsabil și vom ecologiza o zonă din apropierea Bucureștiului. Prin această acțiune ne dorim să încurajăm angajații și partenerii din toată țara să acționeze în mod responsabil față de mediul înconjurător. Doar împreună putem face România Verde, iar ecologizarea este un pas important în acest proces. 

Facem România Verde, un angajament pe termen lung 

Facem România Verde este un angajament pe care ni l-am asumat ca și companie de a avea un comportament etic și responsabil față de societate, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității. Susținem evenimente și idei pentru binele angajaților noștri sau al cadrelor medicale aflate la început de drum, pentru binele antreprenorilor de azi și de mâine, pentru binele mediului înconjurător în care trăim. Dorința de a face bine, inclusiv mediului, a devenit angajamentul nostru față de o națiune și “binele” a devenit responsabilitatea noastră pentru cei din jur.

Totul a început în anul 2017 când am plantat câte un copac pentru fiecare copil născut în maternitățile MedLife. O viață nouă a adus un suflu verde în România.  La finalul anului 2018 am reușit să finalizăm reîmpădurirea a 10 ha de teren din Munții Făgăraș, fix la un an de la lansarea proiectului Facem România verde, au fost plantați 40.000 de puieți de brad, fag și molid, punându-se astfel bazele reconstrucției ecologice a unei zone greu accesibile și profund afectată de exploatările forestiere necorespunzătoare. Tot în anul 2018, am conturat cea mai lungă scrisoare cu promisiuni pentru generațiile viitoare. Astfel, timp de cinci luni, scrisoarea a adunat peste 2.000 de mesaje de la părinți, viitorii părinți, dar și de la angajați MedLife. Pentru ca promisiunile să prindă rădăcini, scrisoarea a fost plantată simbolic într-o capsulă a timpului, în Munții Făgăraș în punctul de pornire pentru un nou traseu turistic în zona Munților Făgăraș, mai ales după ce pădurea va prinde rădăcini și va schimba aspectul zonei. În 2019, o echipă numeroasă formată din medici și personal de suport din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova și Iași au contribuit la plantarea de puieți de brad și molid pe un platou din Munții Făgăraș. Astfel, 70 de voluntari MedLife au plantat 15.000 de puieți, pentru o Românie mai verde.
 
În fiecare an încercăm să reciclăm cât mai mult și să ne folosim de toate mijloacele existente pentru a reduce consumul și pentru a avea eficiență energetică în fiecare clinică MedLife. Reciclăm - hârtie, ulei de gătit, echipament medical, consumabile medicale, baterii, becuri, pixuri și cartușe și tonere pentru imprimantă, containere reutilizabile și fier vechi. 

Pentru a face România Bine, trebuie să avem și o Românie Verde, iar cele două pot fi duse mai departe doar prin eforturi comune. 

România Verde
CSR


©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.