Cum poti evita depresia indusa de Facebook

MindCare
04 Ianuarie 2017
Autor: Echipa medicală MedLife
cum poti evita depresia indusa de facebook

Avand in vedere faptul ca Facebook are 1,79 miliarde de utilizatori activi lunar, nu exista nici o indoiala ca este o platforma sociala populara. Ironic, desi este o platforma proiectata pentru a ne face mai sociabili, a fost legata de depresie - o afectiune care poate duce la retragere si izolare sociala. Academia Americana de Pediatrie (AAP) a propus existenta depresiei induse de Facebook in 2011 si este "depresia care se dezvolta atunci cand preadolescentii si adolescentii petrec o mare parte din timp pe site-urile de social media, cum ar fi Facebook si apoi incep sa prezinte simptome clasice de depresie. " In timp ce AAP a primit unele critici legate de stabilirea definitiei fara cercetari aprofundate, alte studii au sugerat ca folosirea Facebook-ului este legata de depresie, stima de sine scazuta, si gelozie. Simptomele depresive par sa mearga mana in mana cu utilizarea Facebook, dar unul dintre factorii declansatori pare a fi "comparatia sociala." Oamenii care folosesc in mod regulat Facebook sunt expusi la ce prezinta prietenii, familia si alti cunoscuti intr-un mod idealizat si acest lucru poate provoca sentimente de invidie si convingerea distorsionata ca altii ar putea fi mai fericiti, mai interesanti si au o viata de succes. Comparatia sociala este semnificativa in declansarea depresiei O noua revizuire sistematica a literaturii care leaga site-urile de socializare cu depresia a fost realizat de Universitatea Lancaster. Rezultatele au fost publicate in Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking. Dintre cele 799 de articole pe aceasta tema, au existat 30 care au indeplinit criteriile de includere in revizuire. Rezultatele au fost amestecate: 16 la suta dintre studii au aratat o legatura intre retelele sociale online si depresie, 6 la suta - retelele sociale nu cauzeaza depresie si, de fapt, au un impact pozitiv asupra sanatatii mintale, 13% - nu exista o legatura semnificativa. Comportamente riscante Exista anumite tipuri de comportamente care cresc posibilitatea ca unele persoane sa dezvolte depresie cand folosesc Facebook.
  • Obsesia pentru "identitatea virtuala" si modul in care aceasta este perceputa de catre altii
  • Invidia activata prin observarea vietii altor oameni
  • Acceptarea invitatiilor primite de la fosti parteneri pentru a deveni prieteni pe Facebook
  • Postarile frecvente si interactiunea excesiva
  • Compararea cu altii in mod negativ
Evitarea acestor comportamente ar putea ajuta la prevenirea instalarii depresiei induse de Facebook. Cercetatorii spun ca si tipul de personalitate ar putea juca un rol in ceea ce priveste riscul de depresie pe Facebook, femeile si persoanele cu personalitate nevrotica au un risc crescut de a deveni deprimate. De asemenea, in timp ce unii oameni au experiente negative pe Facebook, altii au experiente pozitive. Pentru persoanele cu depresie, cercetatorii au subliniat faptul ca platformele de socializare online ar putea ajuta in situatia in care acestea sunt folosite pentru a spori sprijinul social. Autor: A.R.

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării