Decesele cauzate de boli cardiovasculare au fost asociate cu o alimentatie nesanatoasa

Cardiologie
20 Martie 2017
Autor: Echipa medicală MedLife
decesele cauzate de boli cardiovasculare au fost asociate cu o alimentatie nesanatoasa
Bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru circa 610 mii de decese inregistrate anual numai in Statele Unite ale Americii si reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial. O noua analiza realizata de catre oamenii de stiinta americani arata ca majoritatea deceselor inregistrate pe fondul bolilor cardiovasculare sunt asociate unei alimentatii nesanatoase, informeaza nytimes.com. Rezultatele studiului, finantat de asociatia Bill and Melinda Gates Foundation, au fost prezentate recent la o reuniune a institutului American Heart Association, ce a avut loc in Portland, Oregon. Cei mai importanti factori ce alcatuiesc deficitul alimentar se refera la lipsa semintelor, legumelor, cerealelor integrafe si fructelor, dar si la prezenta sarii in exces. Dietele alimentare sarace in acizi grasi omega-3, regasite in fructele de mare, si dietele alimentare bogate in carne procesata si bauturi care contin un nivel ridicat de zahar au prezentat, de asemenea, un risc mare pentru declansarea bolilor cardiovasculare. "Atat pe plan national, cat si pe plan international, accentul se pune pe consumul de alimente nesanatoase, si obiceiul de a consuma bauturi indulcite cu zahar," a declarat Ashkan Afshin, profesor in cadrul Institutului de Sanatate de la Universitatea din Washington. "Atunci cand vorbim despre factorii declansatori ai bolilor cardiovasculare, accentul cade atat pe consumul de alimente nesanatoase, cat si pe lipsa aportului de alimente sanatoase," a mai adaugat autorul studiului. Dietele alimentare alcatuite din alimente nesanatoase au contribuit pe parcursul studiului la moartea a 222 de mii de barbati si 193 de mii de femei, estimeaza cercetatorii, iar diferenta numarului de decese inregistrat intre sexe este explicat printr-un aport ridicat de sodiu in randul celor dintai. "Ingredientul principal al unei alimentatii sanatoase este caracterul natural al alimentelor; vorbim astfel despre o dieta alimentara din care lipsesc alimentele procesate si in care predomina legumele si plantele, cu un aport mic de sodiu," a declarat Linda Van Horn, purtatoarea de cuvant a institutului American Heart Association. "Rezultatele studiului sugereaza ca o abordare integrata a unei alimentatii sanatoase este posibila," a mai adaugat aceasta. Autor: G.T.

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării