Publicat la: 
27/04/2016

Exercitiile pentru dezvoltarea musculaturii prelungesc durata de viata-studiu

Exersarea musculaturii de doua ori pe saptamana poate contribui la reducerea semnificativa a incidentei multor boli si la prelungirea duratei de viata, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii americani si publicat in revista "Preventive Medicine", relateaza Agerpres.

Studiul s-a bazat pe datele culese intre anii 1997-2001 de National Health Interview Survey (NHIS) de la 30.000 de adulti cu varsta de cel putin 65 de ani din fiecare stat component al SUA. Studii anterioare au demonstrat beneficiile activitatii fizice in general pentru persoanele in varsta, dar pana acum nu fusesera colectate date in legatura cu beneficiile exercitiilor de bodybuilding (culturism).

Oamenii de stiinta au urmarit acest grup de studiu timp de 15 ani si au analizat certificate de deces pentru a determina cauza mortii. Potrivit observatiilor din acest studiu, persoanele care au practicat exercitii pentru dezvoltarea musculaturii de doua ori pe saptamana au fost mai putin expuse la atacuri cardiace fatale (-41%), la cancere letale (-19%) si la boli mortale in sens mai larg (46%), in comparatie cu persoanele care nu practica acest sport.

Potrivit cercetatorilor, ar trebui gasite modalitati de a-i inspira pe oamenii in varsta sa faca mai mult astfel de exercitii, mai ales ca previziunile indica faptul ca sarcopenia (reducerea masei si rezistentei muschilor) va afecta un numar tot mai mare de europeni din cauza imbatranirii populatiei. Astfel, 63% din populatia continentului ar suferi pana in 2045 de aceasta boala care afecteaza in prezent aproximativ unul din cinci europeni in varsta de peste 55 de ani.

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - BFT Recuperare medicala, Medicina sportiva

Medic Specialist...
Popescu Alin Nicolae,Medic Primar
Medic Primar