Publicat la: 
19/01/2016

Fructele de padure, citricele si vinul rosu contin anumite biochimicale ce stimuleaza erectia, intretinand sanatatea vietii sexuale masculine, conform unui studiu efectuat de un grup de specialisti in nutritie din Statele Unite ale Americii. Alimentele bogate in aceste flavonoide sunt asociate cu un risc scazut al disfunctiilor erectile, scriu cercetatorii in studiul aparut recent in publicatia "American Journal of Clinical Nutrition".

Flavonoidele se gasesc in legume si fructe, si sunt cunoscute pentru efectul benefic pe care il au asupra organismului, datorita antioxidantilor aflati in compozitia biochimica a acestora. O dieta bogata in flavonoide aduce beneficii echivalente cu o activitate fizica usoara, precum mersul pe jos, efectuata de la 2 la 5 ore saptamanal, anunta cercetatorii de la Universitatea Harvard si de la Universitatea din East Anglia.

Un tip de flavonoide se gaseste cu preponderenta in afine, cirese, mure, ridichi si vin rosu, pe cand alte tipuri sunt continute de citrice.

"Barbatii care consuma in mod regulat alimente bogate in flavonoide sunt cu circa 10 procente mai putin susceptibili pentru a suferi de disfunctii erectile," declara Aedin Cassidy, profesor de nutritie la Universitatea din East Anglia si conducatorul acestui studiu.

Alti experti nutritionisti au declarat ca rezultatele studiului pot fi interpretate si ca raspuns al unui stil de viata sanatos in ansamblu.

Studiul a fost facut pe un grup de 25 de mii de barbati, de varsta medie si inaintata, care au raportat in mod regulat schimbarile in dieta lor incepand din 1986. In anii 2000, 2004 si 2008 acestia au fost rugati sa isi evalueze calitatea vietii lor sexuale si a functiilor erectile. Cercetatorii au parcurs datele furnizate de participanti in toti acesti ani si au asociat consumul de fructe si legume bogate in flavonoide cu buna functionare a functiilor erectile.

O dieta bogata in alimente cu un continut ridicat de flavonoide, in asociere cu activitatea fizica, au redus riscul aparitiei disfunctiilor erectile cu pana la 21 de procente, declara cercetatorii.

Flavonoidele imbunatatesc circulatia sanguina, reduc tensiunea arteriala si mentin sanatatea vaselor sanguine, sporind astfel capacitatea unui barbat de a avea si a mentine o erectie, au spus cercetatorii.

"Daca un barbat are disfunctii erectile, poate suferi de boala coronariana intr-un stadiu mai mult sau mai putin avansat," a declarat urologul Dr. Drogo Montague, medic in cadrul institutului "Cleveland Clinic's Center for Genitourinary Reconstruction".

"Nu este surprinzator ca o alimentatie bogata in fructe si legume reduce riscul declansarii numeroaselor tipuri de boli, inclusiv a disfunctiilor erectile. Astfel, studiul ofera un motiv un plus pentru a adopta un stil de viata sanatos," a declarat Dr. Landon Trost, urolog al Clinicii Mayo din Minnesota, Statele Unite ale Americii.

Sursa: MedicineNet

G.T.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Medic Specialist
Popescu Valceanu Horatiu,Medic Specialist, Doctor in Medicina
Medic Primar...
Medic Specialist