Publicat la: 
12/05/2015

INFOGRAFIC Cat de mult putem pastra alimentele in congelator

Conservarea alimentelor la temperaturi scazute este practicata de foarte mult timp, dar nu a fost intotdeauna atat de simplu ca in zilele noastre, cand exista congelatoare puternice si pungi din polietilena. Important este ca acum avem si informatiile necesare pentru a congela mancarea corect. Cat timp putem lasa alimentele la congelator pentru ca atunci cand le decongelam sa fie proaspete, nutritive si gustoase?

  • Alimentele ar trebui sa fie intotdeauna congelate atunci cand sunt in starea cea mai proaspata
  • Anumite alimente nu reactioneaza bine atunci cand sunt congelate (exemplu: ouale sau cartofii)
  • Este esential sa lasati un spatiu mai mare in congelator atunci cand congelati bauturi.

Pentru a ne bucura de vitaminele si substantele nutritive aflate in alimente este foarte important sa stim cat de mult timp putem tine fiecare tip de mancare in congelator:


Frozen Food - Recommended Storage Times

freezerlabels.net

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Medic primar
Medic Specialist
Stolea Violeta,Medic Primar
Medic Primar

Articole similare

Arderea a cat mai multe calorii prin sport este o solutie de cursa lunga / Foto: Photoxpress.com Exista 2 moduri de a crea deficit de calorii si implicit de a pierde kilogramele in plus. Primul mod este sa micsoram cantitatea de calorii ingerate, deci sa mancam mai putin. Al doilea este sa crestem numarul de calorii pe care le ardem, adica sa...
In Islanda, pretul tigarilor va creste cu 10% in fiecare an / Foto: Photoxpress.com Islanda va dezbate in zilele urmatoare un proiect de lege ce propune interzicerea comercializarii libere a tigarilor. Fumatorii vor fi supusi unor tratamente si programe educationale, menite sa ii ajute in lupta impotriva dependentei lor. Daca aceste metode isi...
Fibroscanul (elastrografia tranzitorie hepatica) este o investigatie relativ recent introdusa, din 2007-2008 si se utilizeaza in special pentru diagnosticul fibrozei hepatice, pentru masurarea gradului de duritate a ficatului. Dr. Ioana Moraru, specialista in gastroenterologie (Hyperclinica Medlife Grivita), ne-a explicat de ce este importanta...
Dr. Claudia Ciobanu in studioul HotNews.ro Statisticile legate de cancerul de piele sunt tulburatoare: unul din trei pacienti diagnosticati cu cancer are cancer de piele si la fiecare 60 de minute se inregistreaza un deces din cauza acestei tumori. Autoexaminarea pielii si monitorizarea periodica a alunitelor si leziunilor de catre medicul...
Dr. Bianca Petcu, medic specialist ORL / Foto: MedLive.ro Febra fanului este una dintre expresiile pe care este posibil sa le auziti atunci cand este vorba despre rinita alergica. Desi afecteaza inclusiv adultii, rinita este cea mai frecventa boala alergica la copil, incidenta ei reala fiind subestimata. In momentul de fata, aproximativ una din...