Publicat la: 
21/03/2016

Meditatia poate ajuta la slabit-studiu

Un regim reusit consta in alimentatie echilibrata, activitate fizica regulata, dar si in meditatie, o echipa de cercetatori americani descoperind recent efectele acestei tehnici mentale asupra pierderii in greutate, scrie actusante.net, citat de Agerpres.

In cadrul unui regim de slabire, accentul se pune indeosebi pe aspectul fizic prin adoptarea unei alimentatii echilibrate si a miscarii, insa adesea se uita latura emotionala. Acest lucru a fost pus in evidenta de cercetatori de la Vanderbilt University School of Medicine, care au subliniat eficienta meditatiei asupra pierderii in greutate. Ei au descoperit ca, in practicarea acesteia, zona cerebrala legata de impulsivitate este mai putin stimulata si ca pofta de a rontai ceva, provocata de tulburari emotionale, este mai scazuta.

Potrivit cercetatorilor, meditatia poate lupta si ea impotriva excesului de greutate si obezitatii, ipoteza care confirma alte studii realizate pe aceeasi tema.

Meditatia este deosebit de eficienta in eliminarea kilogramelor in plus, dar nu numai ea, ci si alte tehnici ca tai-chi, qi-gong, sofrologia sau yoga.

Un factor important care influenteaza luarea sau pierderea in greutate este starea psihologica buna. Intr-o situatie de stres, va fi foarte greu sa se elimine kilogramele nedorite. Meditatia permite distantarea de propriile emotii si controlarea lor cu ajutorul respiratiei, prin urmare aduce o stare psihologica buna care favorizeaza pierderea in greutate.

Pentru ca meditatia sa joace un adevarat rol in slabire, este important ca ea sa fie practicata zilnic.

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Psihologie

  •  
  • 1 of 11