MEDICINA GENERALA

26 Iunie 2012

Mituri și idei preconcepute referitoare la contraceptive - studiu

Mituri si idei preconcepute referitoare la contraceptive - studiu Exista un numar foarte mare de femei care nu sunt informate corect cu privire la metodele de folosire a contraceptivelor. In plus, cele mai multe dintre femeile intervievate ar schimba ceva referitor la metoda lor contraceptiva. Combinatia acestor factori poate influenta negativ capacitatea femeilor de a-si alege corect metoda contraceptiva potrivita, conform unui studiu realizat de compania MSD, cunoscuta ca Merck in SUA si in Canada. Potrivit studiului prezentat pe 22 iunie 2012 la Atena, cu ocazia editiei cu numarul 12 a Congresului International al Contraceptiei si al Sanatatii Reproducerii, majoritatea femeilor folosesc pilula contraceptiva si destul de putine contraceptia de lunga durata. Sondajul a aratat ca, desi multe femei au discutat cu medicul lor referitor la pilula contraceptiva, doar cateva s-au interesat si de existenta altor metode contraceptive. Studiul a fost realizat online la nivel international in randul a 4.199 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, iar rezultatele au fost prezentate in cadrul Congresului European al Societatii Contraceptiei si al Sanatatii Reproducerii. Printre femeile intervievate, multe au discutat despre stilul lor de viata cu medicul specialist, dar prea putine considera ca acest aspect a fost luat in calcul cand le-a fost recomandata metoda contraceptiva. Femeile, impreuna cu medicul lor specialist, trebuie sa ia in calcul stilul de viata al fiecareia atunci cand isi aleg metoda contraceptiva. Suntem responsabili, de asemenea, sa informam pacientele cu privire la toate metodele contraceptive si sa inlaturam ideile preconcepute, a declarat dr. Diana Mansour, consultant in Ginecologie Comunitara si Sanatatea Reproducerii, sefa a sectiei de Sanatate Sexuala din cadrul spitalului Newcastle, Anglia. Mituri si idei preconcepute referitoare la contraceptive: In urma studiului, desfasurat in noua tari, raspunsurile au aratat ca un numar mare de femei, indiferent de varsta sau nationalitate, au idei preconcepute cu privire la metodele de contraceptie:

  • Mai mult de una din 4 femei (28%, 1.169 din 4.199 ) cred ca metodele contraceptive reversibile de lunga durata sunt permanente.
  • 19% dintre persoanele intervievate sunt de parere ca metodele contraceptive de lunga durata necesita introducere chirurgicala in uter.
  • Aproximativ 31% dintre cele intervievate sunt de parere ca pilulele contraceptive au cea mai mare rata de eficacitate.
  • 1 din 5 femei nu crede ca poate ramane insarcinata daca uita sa administreze o pilula contraceptiva.
Mai multe femei intervievate si-ar schimba metoda contraceptiva, dar putine au discutat cu medicul specialist despre modalitati alternative de contraceptie. Pe langa cercetarea cu privire la cunostintele legate de metodele contraceptive, studiul a urmarit si o mai buna informare a femeilor cu privire la alegerea contraceptivului potrivit. In randul celor care au participat la studiu, pilula contraceptiva este metoda cel mai des folosita (44%). Doar 21% dintre femei folosesc alta metoda contraceptiva (cu exceptia prezervativului). De asemenea, mai putin de 10% dintre persoanele intervievate folosesc metodele contraceptive cu actiune indelungata (injectiile hormonale, implanturile hormonale, dispozitive sau sisteme intrauterine). In ceea ce priveste optiunile de contraceptie si consiliere, rezultatele studiului au aratat ca:
  • In randul femeilor care nu planuiesc sa ramana insarcinate in viitorul apropiat (68%), mai putin de jumatate prefera sa se concentreze pe obiectivele lor in viata inainte de a avea copii.
  • Cu toate ca 76% dintre femeile care folosesc metode contraceptive afirma ca au discutat cu medicul lor despre stilul de viata pe care il adopta, doar jumatate sunt increzatoare ca specialistul a luat in considerare acest lucru atunci cand le-a prescris contraceptivul actual.
  • Doua treimi dintre femeile intervievate au discutat cu medicul specialist referitor la pilulele contraceptive, insa prea putine au fost informate cu privire la celelalte metode: plasturele hormonal 18%, inelul vaginal 16%, implantul hormonal 13%, injectiile hormonale 13%.
  • Dintre cele aproximativ 2.000 de femei care folosesc pilula ca metoda contraceptiva, majoritatea ar schimba aceasta metoda.
  • 30% dintre femeile care folosesc metode contraceptive ar schimba modul de administrare regulat. 96% dintre acestea folosesc pilula contraceptiva.
  • Aproape jumatate dintre cele care folosesc metode intrauterine sau implanturile hormonale si un sfert dintre cele care folosesc pilula contraceptiva au afirmat ca nu ar schimba nimic referitor la metoda folosita.
Multe dintre femeile chestionate au declarat ca au vrut sa se concentreze asupra obiectivelor de viata inainte de a avea copii. Aceasta constatare reflecta cum modul de viata al unei femei influenteaza metoda contraceptiva pe care aceasta o alege. Este important ca femeile sa primeasca informatii exacte despre optiunile lor, astfel incat, impreuna cu ajutorul medicului, sa poata gasi optiunea potrivita pentru situatia lor personala si sa stie cum sa foloseasca aceasta metoda cat mai eficient, a declarat dr. Fabiola Beligotti, director medical regional al MSD si principalul autor al studiului.Medici GINECOLOGIE

Doctor Antonya Livia
Antonya Livia
Medic Primar
Antonya Livia
Medic Primar

Doctor Apostu Petrina Rossana
Apostu Petrina Rossana
Medic Primar
Apostu Petrina Rossana
Medic Primar

Doctor Dimassi Mohamad
Dimassi Mohamad
Medic Specialist
Dimassi Mohamad
Medic Specialist

Doctor Gadiuta Ioana
Gadiuta Ioana
Medic Primar
Gadiuta Ioana
Medic Primar

Doctor Tudorache Ioana
Tudorache Ioana
Medic Primar.Atestat medicina materno-fetala, Rejuvenare vaginala, Chirurgie ginecologica laparoscopica,Colposcopie, Ecografie ginecologica si monitorizare sarcina
Tudorache Ioana
Medic Primar.Atestat medicina materno-fetala, Rejuvenare vaginala, Chirurgie ginecologica laparoscopica,Colposcopie, Ecografie ginecologica si monitorizare sarcina

NGD
Nicolae Gabriel Dan
Medic Specialist
Nicolae Gabriel Dan
Medic Specialist

Doctor Pintea Alexandru
Pintea Alexandru
Medic specialist
Pintea Alexandru
Medic specialist

Doctor Preda Gheorghe
Preda Gheorghe
Medic Primar
Preda Gheorghe
Medic Primar

Vezi toți medicii

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.