Publicat la: 
18/11/2016
Oamenii inteligenti au nevoie sa petreaca mai mult timp singuri pentru a fi fericiti

Singuratate / Foto: sxc.hu

Faptul ca socializarea ne face mai fericiti a devenit un lucru general valabil, dar cu toate acestea un nou studiu arata ca totusi s-ar putea sa nu fie complet adevarat in cazul persoanelor foarte inteligente.

Psihologii de la Singapore Management University si de la London School of Economics and Political Science au descoperit acest lucru dupa ce au studiat peste 15.000 de adulti tineri.

Studiul a concluzionat ca in timp ce majoritatea oamenilor sunt mai fericiti atunci cand isi petrec timpul cu alte persoane, cei foarte inteligenti fac exceptie de la aceasta regula.

Studiul spune ca acest lucru este posibil datorita evolutiei. Persoanele inteligente se pot adapta mai repede la mediul inconjurator in lumea moderna si nu au nevoie de relatii aproapiate pentru a cere ajutor pentru a gasi mancare sau locuinta, asa cum faceau stramosii lor.

Cealalta teorie arata faptul ca persoanele mai inteligente sunt mai aspirationale si vor sa petreaca mai mult timp muncind pentru a-si atinge scopul, nu pentru a socializa.

Studiul a descoperit ca persoanele mai inteligente au o satisfactie a vietii mai scazuta pe masura ce petrec mai mult timp cu prietenii.

Sursa: The Independent

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Psihologie