Organizatia Mondiala a Sanatatii raspunde criticilor aduse vaccinurilor
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a respins miercuri acuzatiile formulate de critici ai vaccinurilor care sunt de parere ca imunizarea nu serveste la nimic, este riscanta, iar organismul uman se apara mai bine atunci cand nu este vaccinat, relateaza AFP, citat de Agerpres. "Impactul vaccinurilor asupra vietii oamenilor este cu siguranta unul din cele mai bune lucruri care se puteau intampla", a declarat Jean-Marie Okwo-Bele, responsabil al diviziei pentru vaccinuri de pe langa agentia ONU pentru sanatate.
AFP noteaza ca remarcile acestuia survin in contextul in care opozitia fata de campaniile de vaccinare a copiilor impotriva unor boli contagioase cum sunt rujeola sau tusea convulsiva au sporit in ultima vreme, mai ales in SUA si Marea Britanie. Exista opozanti fermi care contesta necesitatea vaccinarilor, iar unii chiar evoca o legatura intre autism si vaccinul impotriva rujeolei, legatura respinsa insa de marea majoritate a lumii stiintifice.
"Incercam cu fermitate sa oprim si sa contracaram aceasta tendinta', a declarat responsabilul OMS in fata presei la Geneva. 'Avem o proportie importanta de oameni care cred in vaccinuri, trebuie sa ne ajute sa ne transmitem mesajul", a adaugat acesta.
Responsabilul OMS a mentionat ca vaccinarile nu trebuie sa inceteze atunci cand o boala aproape ca a disparut. Astfel, "in ce priveste poliomielita, faptul ca nu au mai fost cazuri de 10-15 ani nu inseamna ca nu mai exista riscuri", a spus el.
Intr-o serie de tari in curs de dezvoltare se inregistreaza o rezistenta impotriva vaccinarilor, ca de exemplu in nordul Nigeriei. In aceasta regiune, campaniile de vaccinare impotriva poliomielitei au fost percepute de oponenti locali drept acte de conspiratie ale strainatatii, mentioneaza France Presse.
A.C.
Articole similare
-
Ecografia Doppler arterială
-
Sistemul imunitar
-
Virozele respiratorii
-
Importanța diagnosticarii precoce a bolii cronice de rinichi
-
Cancerul vezical (de vezica urinara)
-
Ce analize trebuie sa facem pentru a descoperi o afecțiune a rinichilor ș...
-
Cancerul renal- ucigașul ascuns descoperit ȋntamplǎtor la o examinare ec...
-
Importanta diagnosticarii precoce si corecte a accidentului ischemic tranzi...
-
Vitamina C si Carenta de vitamina C
-
Afla tot ce trebuie sa stii despre testul Real Time PCR
Echipa MedLife de Pediatrie

Gontariu Alina Georgeta

Gontariu Alina Georgeta
Ecografie 2d și Ginecologie
Petrutescu Brandusa

Furtuna Catalin


Ciule Dorina Larisa
