Publicat la: 
25/03/2014

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Sapte milioane de persoane au murit in 2012 din cauza poluarii aerului

Circa sapte milioane de persoane au murit in 2012 din cauza poluarii aerului, potrivit unui studiu publicat marti de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), relateaza AFP, potrivit Agerpres.

"La nivel mondial, mai mult de 7 milioane de decese sunt atribuite efectelor poluarii aerului, iar regiunile din Asia si Pacific sunt cele mai afectate", cu 5,9 milioane de decese, precizeaza OMS.

Aceste cifre sunt substantial mai mari decat cele mentionate in studiul precedent, datand din 2008, ca urmare a unei schimbari de metodologie, si "sunt socante si ingrijoratoare", a afirmat Maria Neira, directorul Departamentului de Sanatate Publica din cadrul OMS.

"Poluarea aerului este in prezent cel mai important factor de mediu care afecteaza sanatatea, toata lumea este afectata, atat in tarile bogate cat si in cele sarace", a adaugat ea.

In 2012, 3,7 milioane de persoane au murit din cauza efectelor poluarii externe si 4,3 milioane din cauza poluarii aerului din interiorul locuintelor, sau mai concret a fumului si a vaporilor degajati de aparatele de gatit si de sistemele de incalzire cu gaze sau lemne.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - ORL, ORL pediatrie

Medic Specialist
Mizdran Stefania - Iuliana,Medic Primar
Medic Primar
Medic Specialist
Masri Hassan,Medic Primar
Medic Primar
  •  
  • 1 of 25