MEDICINA GENERALA

07 Martie 2016

Problema tinerilor care consuma alcool de la o varsta frageda

Problema tinerilor care consuma alcool de la o varsta frageda

Tinerii de sub 15 ani ai caror parinti consuma mult alcool sunt de doua ori mai expusi riscului de a consuma la randul lor alcool decat sunt cei ai caror parinti beau numai ocazional; acestea sunt rezultatele la care au ajuns cercetatorii britanici de la University College London in urma unui studiu efectuat recent si publicat in jurnalul BMC Public Health.

Consumul de alcool la o varsta frageda este asociat cu prezenta unui comportament violent si riscant, cu esecul pe planul educational si profesional si cu moartea prematura, scriu cercetatorii in descrierea studiului.

Studiile efectuate anterior pe aceasta tema au examinat consumul de alcool la tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, insa putin se stie despre factorii care influenteaza consumul de alcool asupra tinerilor de sub 15 ani, de la inceputul adolescentei, conform bmcpublichealth.biomedcentral.com.

Obiectivele prezentului studiu au fost urmatoarele:

1. Evaluarea comportamentului si inclinatiei spre bautura in randul parintilor copiilor de 11 ani. 2. Investigarea perceptiei pe care cei mici o au asupra efectelor nocive pe care alcoolul il are in dezvoltarea lor. 3. Supravegherea parentala si relatiile familiale in randul tinerilor de 11 ani care consuma alcool.

Prezentul studiu a fost efectuat pe 10.498 de tineri de 11 ani din Marea Britanie, insa rezultatele studiului sunt de interes mondial intrucat aduc la iveala faptul ca inceputul adolescentei este perioada in care cei mici sunt puternic influentati de comportamentul parintilor.

Studiul arata ca tinerii de 11 ani ai caror parinti consuma foarte mult alcool sunt de doua ori mai expusi riscului de a deveni la randul lor consumatori de alcool - mai ales in cazurile in care mamele sunt cele care consuma alcool in mod regulat - spre deosebire de copiii ai caror parinti consuma alcool numai ocazional.

Multi parinti se tem ca interdictia poate duce la consumul pe ascuns si acesta este motivul pentru care nu isi ascund obiceiurile de cei mici. In cadrul studiului au fost luate in considerare si aspectele vietii de familie, raportandu-se ca aceia care aveau o viata de familie armonioasa erau mai putin dispusi sa se angajeze in comportamente sociale care presupun consumul de alcool, decat aceia care aveau experienta certurilor de familie, in special pe motivul consumului de alcool.

Examinarea consumului de alcool la acest punct din viata este un aspect deosebit de important pentru viitorul sanatatii publice, intrucat studiul arata ca 1 din 7 copiii au consumat deja alcool la varsta de 11 ani.

Constatarile studiului arata, de asemenea, ca este necesara formarea unor programe educationale care sa le prezinte celor mici riscurile acestui comportament la varsta la care atat curiozitatea, cat si schimbarile dramatice din viata acestora le poate influenta comportamentul facandu-i predispusi la angajarea in activitati riscante pe fondul consumului de alcool.

Sursa: The Independent

G.T.Echipa MedLife de Medicina Generala

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar
Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar

Chirurgie Pediatrica și Camera De Garda

Adauga un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Adresa de email nu va fi publicată.

0 comentarii

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.