Publicat la: 
3/03/2015

Întrebarea arzatoare „care este dimensiunea normala a unui penis?” are acum un raspuns stiintific: 13.12 cm lungime in erectie si o circumferinta de 11.66cm, masurata la baza penisului, potrivit unei analize a mai mult de 15.000 de penisuri din întreaga lume. Studiul este publicat in BJU International Journal of Urology.

În stare flasca, neerectila dimensiunea medie este de 9.16cm în lungime si are o circumferinta de 9.31cm, masurata la baza penisului.

Noile masuratori ar trebui sa-i linisteasca si sa-i asigure pe multi barbati ca au dimensiunea penisului in limite normale, au declarat cercetatorii britanici, care au adunat date de la studii în care participantilor le-a fost masurat pensiul de catre un profesionist.

Apoi, cercetatorii au folosit datele pentru a concepe un grafic pe care medicii il pot folosi la barbatii pe care ii consiliaza, care sufera de anxietate legata de dimensiunea pensisului.

În cazuri rare, barbatii pot fi diagnosticati cu tulburare de corp dysmorphic ( preocupare obsesiva despre defecte fizice imaginare sau reale ) - o conditie psihologica care poate duce la un comportament obsesiv si anti-social, depresie si chiar sinucidere.

În realitate, un procent de 2,28% din populatia masculina are un penis anormal de mic, se arata in studiu - si acelasi procent il are neobisnuit de mare.

Participantii la studiu au fost barbati in varsta de 17-91 de ani ale caror penisuri au fost masurate în cadrul a 20 de studii efectuate în Europa, Asia, Africa si Statele Unite ale Americii.

Cercetatorii nu au identificat o corelatie convingatoare intre dimensiunea piciorul unui barbat si lungimea penisului si au recunoscut ca rezultatele lor ar putea fi influentate de posibilitatea ca barbatii care s-au oferit voluntari sa fie mai increzatori in marimea penisului lor decat populatia generala.

Sursa: The Guardian

Specialitate: 
Comentarii

cu 14 cm ar rade femeile de noi

13 lungime si 11 circumferinta?? la babuini poate :))
sau poate s-a facut media cu 10 de la chinezi pricajiti cu 18 de la europenii mai de soi ca altfel oricine e posesor de asa ceva stie ca e ridicol de putin

Putin, raportat la ce?
Femeile nu cauta un organ lung, nu va mai complexati atat.
Cauta in principal unul tare, asa ca puneti mana si faceti sport sa aveti circulatia buna.
Unele dintre ele cauta unul gros, mai ales cele care au avut copii sau au fost cu mai multi parteneri. Daca ati avea rabdare sa studiati anatomia genitala feminina, zonele excitante sunt la exterior, sau la intrarea in vagin si nu in adancime. Daca nu se exercita presiune suficienta asupra lor nu se produce excitatia nervoasa.

Ai perfecta dreptate, insa mai exista si alte aspecte. Personal am citit articolul sa vad daca cumva pe viitor voi gasi mai usor prezervative care sa mi se potriveasca. Aparent, nu va fi cazul.

Problema mea nu e ce-i place sau nu-i place ei, si n-am nici un merit sau vreo vina pt. dotare, fapt e insa ca in continuare, daca fabricantii de prezervative se vor tine de datele astea, io in continuare n-o sa am cum folosi prezervative - un prezervativ care te strange e cea mai sigura moarte a pasiunii.

Dupa parerea mea, ar trebui ca si prezervativele sa fie facute de marimi diferite, precum hainele. Statistica vanzarilor ar fi oricum o estimare mult mai buna a dimensiunilor medii decat orice studiu medical - nimeni nu-si ia un prezervativ care sa nu stea fix, si cu unu' care sta prea fix, cum ziceam, n-ai ce face ca e mult prea dureros.

Circumferința =1.10cm ! Aștia engleziți citiți bine articolul apărut in
BJU International Journal of Urology.

Haha, adica tu ai circumferinta de 1.10cm la baza? :)) Citeste mai atent articolul in original si vezi cum s-au masurat.

Dane, ari'metica de clasa a III-a primara, mama ei de circumferinta! Dupa cum zice la manual, circumferinta (sau lungimea desfasurata a cercului) e egala cu 2 ori pi ori raza.De aici, putem simplu afla diametrul, daca ne intereseaza, care e de doua ori raza. Deci, printr-un calcul mintal in cap, rezulta ca diametrul optim e de 3.7 cm. Ma rog, asa zic cercetatorii aia briți, cam pricajita jucaria de altfel.

Cercetatorii britanici...haha what a laugh :)

In marea majoritate a cazurilor adâncimea vaginului nu e mai mare de 17cm; restul ar ramane afara. Groasa si erecta e necesară. Lunga....

Pagini

Echipa medicala MedLife - Urologie

Medic Specialist
Sef de Lucrari,...
Medic specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 18