5 sfaturi pentru a te ajuta să îți respecți rezoluțiile în Noul An

MindCare
16 Decembrie 2022
Autor: Echipa medicală MedLife
5 sfaturi pentru a te ajuta sa iti respecti rezolutiile in noul an

Concentrarea asupra corpului, minții și sufletului este o modalitate excelentă de a-ți organiza obiectivele pe termen lung pentru noul an sau așa-numitele rezoluții de An Nou. 

Și pentru că rezoluțiile pentru noul an se susțin prin acțiuni clare, bine stabilite și ușor de implementat, îți împărtășim 5 pași care să te ajute în respectarea rezoluțiilor și evitarea dezamagirilor în următorul an:

Fii specific

Primul pas în stabilirea rezoluțiilor de Anul Nou constă în setarea unui țel specific. Este foarte important să ai un obiectiv concret și clar și să îți stabilește, totodată, acele repere care să te poarte pe drumul către „rezultatul final”. 

„Vreau să slăbesc” este un obiectiv vag, atât timp cât nu există un interval de timp bine stabilit și un număr concret de kilograme care să te determine să îți atingi obiectivul. Așadar, dacă una dintre rezoluțiile tale este să slăbești, aceasta ar trebui să fie setată astfel: „Vreau să slăbesc 6 kilograme în următoarele trei luni.” 

Fii realist

Acest lucru nu înseamnă că nu îți poți seta obiective mărețe, însă trebuie acordată mai multă atenție alegerii acestora. 

În încercarea de a îndeplini un obiectiv prea mare sau într-un timp prea scurt se pot crea frustrări, pot apărea sentimente de dezamăgire și nemulțumire, iar astfel poți simți un dezechilibru atât personal, dar și profesional.

Alege-ți obiective reale, palpabile, pe care să le poți atinge și care să nu preia controlul total asupra vieții tale. 

Începe într-o zi de luni

Începutul unui nou an ne face să ne vedem pe noi înșine într-o imagine total schimbată. În general, oamenii au o dorință mai mare de a-și respecta obiectivele atunci când se raportează la ceva semnificativ, precum ziua de Anul Nou. Însă pentru persoanele care cred că rezoluțiile de final de an nu funcționează este recomandat să înceapă să își respecte deciziile și să ducă la îndeplinirea unui obiectiv într-o zi de luni. 

Luni este cea mai populară zi a săptămânii pentru începerea dietelor, mersul la sală și renunțarea la fumat, de exemplu.

Ia obiectivul în serios 

În general, oamenii tind să creadă că intenția este de ajuns, însă este un drum lung până la atingerea obiectivului dorit. Întotdeauna un plan bine pus la punct, cu pași clari, te poate ajuta să îți îndeplinești rezoluția. 

Persoanele care au un plan bine determinat au șanse mai mari de a atinge un obiectiv prestabilit:

  • Încerci să reduci aportul de zahăr? Începe prin a face curățenie în cămară și  înlocuiește apoi alimentele rafinate și procesate cu opțiuni mai sănătoase.
  • Obiectivul tău este acela de a practica mai mult sport? Programează-ți zilele de antrenament în calendar și setează-ți mementouri pentru a fi sigur că nu sari peste ele. 

Nu construi un plan B

Planurile de rezervă au efectul invers pentru că sabotează dorința de a urmări scopul principal. Un plan B te poate face să renunți mult mai ușor la planul principal. 

Setează-ți clar și corect planul de acțiune care te va ajuta să îți îndeplinești obiectivul dorit și nu vei avea nevoie de un plan B! 

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării