Publicat la: 
21/11/2018

tratament alergie alune

Specialistii au facut un studiu ce a avut ca scop conceperea unui nou tratament pentru expunerea accidentala la arahide a oamenilor alergici, rezultatele fiind publicate in ”Journal of Medicine”. Oamenii de stiinta au demonstrat ca este posibil ca unii oameni alergici la arahide sa se protejeze de consumul accidental prin construirea unei tolerante la arahide din timp, potrivit sciencedaily.com.

”Suntem incantati ca putem ajuta in special copiii si adolescentii care sunt alergici la arahide sa se protejeze impotriva consumarii accidentale a alimentelor care contin arahide. Cand am inceput studiul, scopul nostru a fost ca prin administrarea unei arahide pe zi pacientilor, acestia sa tolereze, in timp, mai mult de doua arahide. Dupa o perioada de 9-12 luni, doua treimi dintre participanti au fost in masura sa tolereze echivalentul a doua arahide pe zi, iar jumatate dintre pacienti au tolerat echivalentul a patru arahide”, spune Stephen Tilles.

Participantii au avut varsta cuprinsa intre 4 si 55 de ani, toti fiind alergici la arahide. Totusi, varsta predominanta a fost intre 4 si 17 ani. In cazul unei treimi dintre participanti a fost aplicat efectul placebo, adica li s-a spus ca au mancat arahide, dar nu a fost adevarat. Ceilalti au primit pulbere de proteina de arahide in cantitati crescatoare pana la atingerea dozei de intretinere, adica doza la care au ramas pe tot parcursul studiului, fiind echivalenta cu o arahida pe zi.

”Aceasta nu este o rezolvare rapida si nu inseamna ca persoanele alergice la arahide le vor putea manca de cate ori vor. Totusi, este cu siguranta un progres si speram sa avem un tratament disponibil pana la sfarsitul anului 2019”, adauga Tilles.

Toate persoanele care au participat la studiu au primit proteine de arahide ca parte a unei provocari alimentare orale. Mai exact, fiecare persoana primeste o doza foarte mica de aliment sub supravegherea unui unui alergolog certificat pentru a testa o reactie severa. Aceasta tehnica este considerata standardul de aur pentru testarea alergiilor alimentare.

”Reactiile la arahide au fost mai blande la finalul studiului. In medie, participantii au putut tolera doze de 100 de ori mai mari de arahide la sfarsitul studiului decat la inceput. In plus, simptomele unei doze de 100 de ori mai mare de la sfarsit au fost mai usoare decat simptomele unei doze mult mai mici de la inceput”, concluzioneaza Tilles.

Doar 6% dintre participanti au renuntat la studiu din cauza efectelor secundare gastrointestinale.

Sursa: www.sciencedaily.com

Specialitate: 
Adaugă comentariu nou

Echipa medicala MedLife - Alergologie, Ecografie 2D, Medicina interna

Medic Primar...
Medic Medicina...
Grigore Cecilia,Medic Specialist
Medic Specialist
Zamfirescu Monica,Medic Primar
Medic Primar

Articole similare

Diversificarea alimentatiei la copii / Foto: MedLive Diversificarea hranei bebelusului este un moment important, care vine insa impreuna cu o serie de noi provocari pentru parinti. Care sunt cele mai bune metode de a evita alergiile, odata ce copilul trece de la o alimentatie bazata pe lapte si cereale la alimente solide? Care sunt cele mai...
Dermatita alergica de contact este una dintre formele cele mai comune de alergie la deodorante si antiperspirante / Foto: Photoxpress.com Deodorantele si antiperspirantele ocupa un loc important in igiena corporala. Desi aplicarea acestor produse a ajuns sa fie un gest cu care ne-am familiarizat, utilizarea lor nu este lipsita de pericole....
Inotul este benefic la orice varsta, dar atentie la apa din piscine / Foto: MedLive Copiii mici cu istoric familial de alergii sau astm nu ar trebui sa frecventeze piscinele tratate cu clor, recomanda Agentia Federala de Mediu germana (UBA) luni, transmite AFP. "Copiii sub doi ani cu predispozitie genetica de alergii pot fi afectati de...
Evenimentul de lansare a York Test-ului/Foto:MedLive.ro Persoanele care sufera de balonare sau de oboseala cronica, rareori stiu ca la baza acestor simptome se afla cel mai adesea un aliment. De altfel orice reactie neplacuta aparuta in urma consumului unui aliment poate fi considerata o intoleranta alimentara. Din pacate insa, aceasta reactie...
Tratamentul la domiciliu este suficient pentru a diminua simptomele intepaturilor / Foto: Photoxpress.com Soarele si caldura verii presupun reaparitia insectelor si probabilitatea de a fi intepati de una dintre ele. Aceste intepaturi ucid anual 40 de romani. Reactii adverse puternice pot genera intepaturile produse de tantari, albine, viespi si...