Publicat la: 
17/06/2014

 Un nou soi de banane, modificate genetic, este testat in Statele Unite ale Americii

Un soi de banane, modificate genetic pentru a contine vitamina A, va fi testat clinic in Statele Unite ale Americii, inainte de a fi cultivat in scopuri comerciale in Uganda, au precizat luni oamenii de stiinta din Australia. Acest soi de banane modificate genetic prezinta o concentratie de beta si alfacaroten, care sunt transformate in vitamina A, superioara bananelor din Africa, noteaza Mediafax. Scopul acestui experiment este combaterea afectiunilor cauzate de carenta de vitamina A.

Testele clinice vor incepe peste sase saptamani, pentru a masura concentratia de vitamina A din organismul pacientilor voluntari.

"Carentele de vitamina A ucid intre 650.000 si 700.000 de copii pe an, in toata lumea (...) si cel putin 300.000 de copii isi pierd vederea", a subliniat coordonatorul proiectului, profesorul James Dale.

Daca noul soi de banane va primi unda verde, cultivarea in scopuri comerciale a acestuia in Uganda ar putea incepe in 2020.

A.C.

Un soi de banane, modificate genetic pentru a contine vitamina A, va fi testat clinic in Statele Unite ale Americii, inainte de a fi cultivat in scopuri comerciale in Uganda, au precizat luni oamenii de stiinta din Australia.

Specialitate: 
Comentarii

Asta e ca sarea iodata obligatoriu pentru toti romanii: indiferent daca ai sau nu nevoie de iod, legea te obliga sa te garnisesti cu el daca vrei sa folosesti sarea in bucate... Daca le iese afacerea cu bananele, atunci minunata bomba genetica de culoare galbena, foarte gustoasa si ieftina va fi prezenta chiar si pe mesele romanilor... care, oricum, deja s-au obisnuit cu astfel de monstri genetici (rosii, cartofi, etc.) pe care i-au adoptat imediat.

Echipa medicala MedLife - Genetica

Jardan Cerasela,Medic Specialist
Medic Specialist
Doctor in...
Toma Sebastian,Medic Specialist
Medic Specialist

Articole similare

Un soi de banane, modificate genetic pentru a contine vitamina A, va fi testat clinic in Statele Unite ale Americii, inainte de a fi cultivat in scopuri comerciale in Uganda, au precizat luni oamenii de stiinta din Australia. Acest soi de banane modificate genetic prezinta o concentratie de beta si alfacaroten, care sunt transformate in...