Publicat la: 
27/07/2012

Un studiu clinic extins pentru un medicament pentru persoanele cu diabet tip II a confirmat ca linagliptin oral, inhibitor DPP-4 (dipeptil peptidaza 4), este sigur si eficient in scaderea nivelului de glucoza pana la 102 saptamani, fie luat singur, fie in asociere cu alte medicamente antidiabetice.

Studiul, publicat in numarul din august al IJCP, International Journal of Clinical Practice, a urmarit 2.121 persoane care luasera parte anterior la un studiu randomizat de 24 de saptamani, în scopul monitorizarii pacientilor pentru inca 78 de saptamani.

Subiectii care au primit linagliptin anterior (1.532) au continuat sa faca acest lucru si cei care au primit placebo în timpul studiilor anterioare (589) au primit medicamentul in timpul celor 78 de saptamani de monitorizare.

Participantii care au luat parte la studii provin din 231 de locuri, din 32 de tari: Argentina, Austria, Belgia, Canada, China, Croatia, Republica Ceha, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, India, Israel, Italia, Japonia, Coreea , Malaezia, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda, Filipine, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Spania, Suedia, Taiwan, Thailanda, Ucraina, Marea Britanie si statele Unite ale Americii.

Studiile initiale de 24 de saptamani au aratat ca linagliptin, fie luat singur, fie in sociere cu alte medicamente antidiabetice, a fost eficient in imbunatatirea controlului glicemiei, fara sa duca la cresteri in greutate si la un risc crescut de hipoglicemie (niveluri reduse de zahar în sange)", spune co-autorul David R Owens, profesor de la Universitatea Cardiff, tara Galilor, Marea Britanie.

"Linagliptin actioneaza prin blocarea actiunilor DPP-4 o enzima care distruge GLP-1, care ajuta  organismul sa produca mai multa insulina atunci cand este nevoie."

Linagliptin a fost administrat pe cale orala o data pe zi, în toate cazurile, fie singur, fie in asociere  cu metformin sau metformin si sulfoniluree sau pioglitazona.

"Cercetarile, care au implicat 2.121 de persoane cu diabet de tip II, demonstreaza controlul glicemic de pana la 102 saptamani. "Ele ofera dovezi care sprijina eficacitatea si tolerabilitatea raportate anterior in studiul de 24 de saptamani. Prin urmare, acest studiu arata ca tratamentul cu linagliptin este o terapie eficace si bine tolerata  pentru gestionarea pe termen lung a diabetului de tip II, spune profesorul Owens. "

Readctia MedLive.ro

Specialitate: 
Comentarii

Este posibil pentru a diabetul 2 sa nu fie nevoie de medicamente.
Daca pacientul este obez slabirea si un regim de viata cu alimentatie sanatoasa si fara excese plus miscare zilnic poate sa duca la scaderea glicemiei.

Titlul cred ca nu este scris corect, lasa impresia ca un singur medicament pentru diabetul de tip II este eficient.
Mai degraba trebuie mentionat ca a aparut un nou medicament care este si el eficient conform studiului efectuat pe cele 2.121 persoane cu diabet de tip II

Se gaseste in farmaciile de la noi ? Ce nume comercial are? Multumesc!

Pentru a diabetul 2 nu e nevoie de medicamente. Urmati dieta paleolitica.

Pagini

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie, Ecografie 3D, Endocrinologie

Bosoanca Steluta,Doctor
Medic Primar
Pop Anca Oana
Medic Specialist
Medic Specialist

Articole similare

Indiferent ca este vorba de secara, ovaz sau grau, cerealele integrale pot preveni diabetul de tip 2. Asta au descoperit cercetatorii de la ”Chalmers University of Technology”, din Suedia, si de la ”Danish Cancer Society Research Center”, printr-un nou studiu, potrivit eurekalert.org. Era deja cunoscut faptul ca cerealele integrale pot preveni...
Cat de sanatoasa e ciocolata? / Foto: Photoxpress.com Consumul in cantitati mari de ciocolata poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II. Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro. Un studiu desfasurat pe un...
Diabetul de tip 1 - insulino-dependent / Foto: Photoxpress In prezent, in lume sunt 246 de milioane de persoane care sufera de diabet, aceasta fiind una dintre cele mai raspandite boli cronice ale zilelor noastre, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Complicatiile bolii duc, anual, la decesul a 3,2 milioane de oameni pe intregul glob fiind...
Un studiu clinic extins pentru un medicament pentru persoanele cu diabet tip II a confirmat ca linagliptin oral, inhibitor DPP-4 (dipeptil peptidaza 4), este sigur si eficient in scaderea nivelului de glucoza pana la 102 saptamani, fie luat singur, fie in asociere cu alte medicamente antidiabetice. Studiul, publicat in numarul din august al IJCP,...
Femeie gravida / Foto: Photoxpress Diabetul care apare in timpul sarcinii (cunoscut sub numele de diabet gestational) poate provoca o serie de probleme pentru copil si mama deopotriva, inclusiv complicatii la nastere, precum si un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2 mai tarziu in viata. Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro...