Publicat la: 
9/01/2014

Utilizarea compulsiva a internetului a fost asociata cu munca excesiva

Oamenii pot folosi internetul pentru a face fata cerintelor tot mai mari de la locul de munca, iar aceasta strategie de adaptare nu se limiteaza la tineri. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de dr. Cristina Quinones-Garcia de la Northampton Business School si profesorul Nada Korac-Kakabadse de la Henley Business School.

Ei au recrutat 516 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani (cu o varsta medie de aproximativ 42 de ani), angajati si someri, care au completat chestionare pentru a se masura utilizarea compulsiva a internetului, stabilitatea emotionala, munca excesiva, munca compulsiva si satisfactia vietii.

Peste 60 la suta dintre participanti au raportat utilizarea compulsiva a internetului, fara nici o diferenta globala de gen. Munca excesiva a fost puternic asociata cu utilizarea compulsiva a internetului. In timp ce persoanele aflate in somaj au petrecut mai mult timp on-line, nu au prezentat niveluri mai ridicate de utilizare compulsiva fata de angajati. Flirtul on-line a fost activitatea in care utilizatorii compulsivi de internet s-au implicat cel mai mult.

Folosirea internetului in mod compulsiv a aparut ca o strategie de adaptare care prezinta simptome de sevraj atunci cand nu se utilizeaza internetul. Persoanele care au raportat un nivel ridicat de utilizare compulsiva au un risc ridicat de a suferi de izolare, depresie si anxietate.

Cercetatorii spun ca "acele persoane care folosesc tehnologia pentru a lucra in afara orelor de birou au tendinta de a avea succes la locurile lor de munca, dar au un risc ridicat de a dezvolta alte probleme." Ei cer companiilor sa nu subestimeze riscurile implicate in incurajarea muncii excesive, avand in vedere efectele pe care internetul le are asupra vietii oamenilor.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Psihologie

Articole similare

Există dependență de internet, de computer, sau de tehnologia informatică în general? În pragul publicarii unei noi ediții a DSM, catalogul tulburărilor psihice al Asociației Psihiatrice Americane, care e recunoscut, tacit, ca standard global al clasificărilor bolilor psihice, dezbaterea este încă în toi. Dacă în edițiile trecute...
Oamenii pot folosi internetul pentru a face fata cerintelor tot mai mari de la locul de munca, iar aceasta strategie de adaptare nu se limiteaza la tineri. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de dr. Cristina Quinones-Garcia de la Northampton Business School si profesorul Nada Korac-Kakabadse de la Henley Business School. Ei au recrutat...
Depresia, asociata cu folosirea excesiva a internetului / Foto: MorgueFile Adolescentii care petrec prea mult timp pe internet sunt de doua ori si jumatate mai predispusi sa sufere de depresie decat cei care folosesc internetul moderat, indica un studiu realizat in China, citat de Reuters. La cercetare au participat 1.041 de adolescenti cu...