Ce alimente pot fi consumate pentru ameliorarea acneei?

Sănătate
06 Iulie 2011
Autor: Echipa medicală MedLife
vitmatina ce alimente pot fi consumate pentru ameliorarea acneei

Pielea este oglinda organismului, iar, intr-o anumita masura, poate reflecta consecintele unei diete necorespunzatoare. Acneea nu este provocata numai de hormonii activati la varsta pubertatii, hipersecretia de sebum si infectia cu bacteria Propionibacterium acnes, ci, in anumite cazuri, si de alimentele pe care le consumam.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Cercetatorii sustin ca alimentele bogate in carbohidrati, cu un indice glicemic mare, care cresc nivelul de glucoza si insulina, pot influenta aparitia si dezvoltarea acneei. Aceste alimente stimuleaza un hormon responsabil de agravarea eruptiei acneice. De asemenea, o dieta bogata in proteine si carbohidrati, dar cu un indice glicemic mic, pare sa amelioreze acneea, potrivit unui studiu publicat in The American Journal of Clinical Nutrition.

Printre alimentele care trebuie evitate, in cazul in care suferiti de acnee, se numara: condimentele, mezelurile, pastele fainoase, chipsurile, prajelile, carnea grasa, maionezele, bauturile carbogazoase, dulciurile rafinate, lactatele grase (stimuleaza secretia glandelor sebacee), cafeaua etc. Puteti consuma, in schimb, sucuri de legume, salate, iaurturi probiotice, urzici, cereale integrale, usturoi, suplimente alimentare, ceapa, informeaza MyMed.

Unii medici recomanda alimentatia ca parte a tratamentului pentru acnee. Totusi, aceasta afectiune nu se va vindeca tinand cont numai de dieta. Alimentatia va poate ajuta, in schimb, sa va imbunatatiti starea de sanatate. Nici tenul dumneavoastra si nici restul corpului nu vor avea de pierdut.

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării