Publicat la: 
14/08/2012

vitMATINA Cercetatorii au gasit o modalitate de a inlocui pana la 50% din continutul de grasime din ciocolata cu suc de fructe

Chimistii de la Universitatea din Warwick au luat o mare parte din untul de cacao si grasimile din ciocolata, inlocuindu-le cu mici picaturi de suc care masoara sub 30 de microni in diametru si se pare ca procesul chimic nu schimba senzatia pe care o simti cand mananaci ciocolata.

Acestia au infiltrat suc de portocale si afine in ciocolata cu lapte, neagra si alba utilizand ceea ce se numeste o emulsie Pickering.

Cel mai important, acest proces chimic nu schimba senzatia pe care o simti cand mananci ciocolata.
Acest lucru se datoreaza faptului ca noua tehnologie pastreaza continutul de polimorf V, substanta care da ciocolatei aspectul lucios si textura ferma si care ii permite sa se topeasca in gura fara probleme.

Produsul final va avea un gust de fructe, dar exista optiunea de a folosi apa si o cantitate mica de acid ascorbic (vitamina C) in loc de suc pentru a pastra gustul.

Dr. Stefan Bon de la Departamentul de Chimie al Universitatii din Warwick, autorul principal al studiului publicat in Journal of Materials Chemistry a spus: "Toata lumea iubeste ciocolata, dar, din pacate, stim cu totii ca multe batoane de ciocolata sunt bogate in grasimi.

Acesta declarat ca cercetarea a evidentiat procesele chimice care pot reduce continutul de grasimi in ciocolata, dar acum depinde de industria alimentara sa foloseasca aceasta noua tehnologie pentru a produce batoane de ciocolata mai gustoase cu un continut scazut de grasimi.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Specialitate: 
Comentarii

Da, au facut asta ca sa scada costurile nu pentru sanatatea consumatorului. Untul de cacao este o grasime ideala pentru organism.

Gustul este potentat de grasime. Interesant de vazut daca intr-adevar este ciocolata ce rezulta sau suc de fructe solid.Corect pentru infarfurie, ciocolata cu unt de cacao este foarte sanatoasa datorita antioxidantilor din cacao si grasimilor ideale din untul de cacao. Ciocolata este rea din cauza zaharului, zahar la care se pare ca se mai adauga si zaharul din sucul de fructe in noua ciocolata "sanatoasa" Eu personal ma voi feri de asa ceva si de acum inainte voi lua ciocolata doar daca scrie pe ea UNT DE CACAO.

Pagini

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Mihai Bogdan,Medic Primar
Medic Primar
Pop Anca Oana
Medic Specialist
Popescu Valceanu Horatiu,Medic Specialist, Doctor in Medicina
Medic Specialist...
Nicolescu  Luminita,Medic Primar
Medic Primar,...

Articole similare

Contrar credintei populare, nu s-a demonstrat ca stresul ar fi un factor care ar duce la albirea parului. Oamenii de stiinta nu stiu exact de ce unii oameni albesc prematur, cu debut intre 20-30 de ani, dar cred ca, in mare masura, albirea parului este determinata genetic. Unele boli autoimune si genetice sunt asociate cu albirea prematura,...
Cum arata un caz clinic al unui cuplu care recurge la procedura de fertilizare in vitro? O echipa de patru medici specialisti analizeaza, intr-un interviu video acordat MedLive.ro, un caz de FIV complex, soldat cu succes. Este vorba despre o pacienta in varsta de 37 de ani, cu infertilitate primara de 7 ani. Din anamneza reiese ca pacienta...
Amigdalele au rol in apararea locala si generala a organismului / Foto: Captura Youtube Ne confruntam frecvent dureri in gat sau amigdale inflamate, insa ne e teama de o eventuala operatie. E bine sa stim insa ca interventia nu mai presupune durere. Amigdalele sunt doua formatiuni limfoide aflate la nivelul faringelui cu un rol deosebit de...
Cand vine vorba de identificarea minciunilor, ar trebui sa aveti incredere in instinct, potrivit unui nou studiu. Acesta sugereaza ca oamenii sunt mai buni la descoperirea minciunilor atunci cand se bazeaza pe raspunsul initial, nu cand se gandesc si analizeaza faptele. In general, oamenii nu sunt priceputi la a identifica mincinosii, rata de...
Contacte neuronale / Foto: sxc.huS Suferinzii de epilepsie care nu raspund la tratamentul medicamentos ar putea fi tratati cu ajutorul stimularii cerebrale profunde, sustin cercetatorii de la Stanford University, citati de BBC. Ei au efectuat un studiu clinic in cadrul caruia au monitorizat crizele epileptice a 110 pacienti, cu ajutorul unor...