Ciocolata afecteaza absorbtia calciului in organism?

Sănătate
01 Mai 2012
Autor: Echipa medicală MedLife
vitmatina ciocolata afecteaza absorbtia calciului in organism

Ciocolata contine oxalat - un compus natural din boabe de cacao - care poate inhiba absorbtia de calciu. Calciul se leaga de oxalat in intestine, limitand absorbtia calciului in sange. Persoanele cu pietre la rinichi, care ar putea aparea atunci cand exista prea mult oxalat in urina, ar trebui sa limiteze cantitatea de oxalati din meniul lor.

Nu este clar daca consumul de ciocolata cauzeaza probleme de sanatate la persoanele care au o dieta bogata in calciu. Un studiu din 2008 a constatat ca femeile in varsta care au consumat una sau mai multe portii de ciocolata pe zi au avut o densitate osoasa mai mica decat femeile care au consumat mai putine portii de ciocolata. Cercetatorii cred ca acest lucru poate fi din cauza faptului ca oxalatul inhiba absorbtia calciului, dar ar putea fi, de asemenea, din cauza continutului de zahar de ciocolata, care poate creste excretia de calciu. In plus, ciocolata contine flavonoide, care sunt considerate a fi benefice pentru sanatate. Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a determina pe deplin daca ciocolata influenteaza rezistenta osoasa. Daca consumati alimente care contin doza zilnica recomandata de calciu si de vitamina D si faceti exercitii fizice, consumul moderat de ciocolata este putin probabil sa afecteze negativ sanatatea oaselor. Comenteaza pe Forum MedLive.ro. Redactia MedLive In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării