Psihologie

23 Mai 2011

vitMATINA Cum putem mentine echilibrul intre viata personala si serviciu?

vitMATINA Cum putem mentine echilibrul intre viata personala si serviciu?

Echilibrul intre viata si munca este tot mai dificil de atins / Foto: Photoxpress.com

Daca va simtiti extenuat si va este tot mai greu sa ajungeti la un echilibru intre timpul petrecut la serviciu si viata personala, trebuie sa stiti ca nu sunteti singur. Foarte multe persoane intampina dificultati in a gasi acest echilibru deoarece fie au primit ore suplimentare de lucru la serviciu, fie s-au oferit sa lucreze mai mult din teama de a nu fi inlocuiti. Totusi exista solutii de gestionare a acestor situatii. Concentrati-va pe activitatile pe care le puteti controla cel mai bine.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

1. Lasati loc in programul dumneavoastra pentru mici perioade de recuperare Cand va planificati programul pentru saptamana urmatoare, incercati sa includeti si o scurta perioada de timp in care sa va reincarcati cu energie. Activitatile care servesc in acest sens varianza de la o persoana la alta. Puteti fie sa mergeti la un concert, fie sa faceti o plimbare in parc, alaturi de familia dumneavoastra.

2. Incercati sa reduceti numarul de activitati care va fac sa pierdeti timp si energie Multe persoane pierd timp in compania unor oameni care nu adauga nicio valoare vietii lor, spre exemplu discutand cu persoane care barfesc foarte mult. Daca veti incerca sa fiti mai eficienti la serviciu si sa reduceti timpul petrecut pe retelele sociale sau sa reduceti numarul de convorbiri telefonice efectuate in scop personal, veti economisi mult mai mult timp si energie.

3. Reganditi-va sarcinile Incercati sa delegati o parte dintre activitatile dumneavoastra cotidiene catre alte persoane. Angajati pe cineva care sa va ajute la pastrarea curateniei. Apelati la serviciile de e-payment pentru plata facturilor. Chiar daca dispuneti de un buget redus, veti observa ca timpul castigat delegand o parte dintre sarcinile dumneavoastra catre alte persoane va merita.

4. Faceti miscare Poate parea dificil de strecurat o ora pentru exercitii fizice intr-un program care este deja incarcat. Totusi miscarea va poate ajuta sa castigati mai multa energie si sa va concentrati mai bine asupra activitatilor pe care le desfasurati. Persoanele care fac sport in mod regulat devin mai alerte.

5. Nu uitati ca putina relaxare va ajuta pe o perioada lunga de timp Renuntati la gandul ca este necesara o schimbare majora pentru ca viata dumneavoastra sa fie mai echilibrata. Chiar si in cea mai aglomerata zi, puteti gasi 10 sau 15 minute libere pentru a desfasura o activitate care va face placere si care v-ar putea ajuta sa va reincarcati.

Autor: Redactia MedLive.ro

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.Echipa MedLife de Psihologie

Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist
Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist

Orl

Ciule Dorina Larisa
Ciule Dorina Larisa
Doctor in Medicina
Ciule Dorina Larisa
Ciule Dorina Larisa
Doctor in Medicina

Oncologie

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.