MEDICINA GENERALA

08 Iunie 2011

vitMATINA Cum se mai poate trata cancerul de piele? Doua noi medicamente au fost descoperite

vitMATINA Cum se mai poate trata cancerul de piele? Doua noi medicamente au fost descoperite

Viata pacientilor cu cancer de piele poate fi prelungita / Foto: Photoxpress.com

In urma cu sase saptamani, directorii companiilor Bristol-Myers Squibb si Roche Holding AG s-au adunat in jurul aceleasi mese de la Centrul de cercetare a Cancerului Memorial Sloan-Kettering din New York pentru a pune la punct detaliile unei testari clinice istorice. Cele doua companii urmau sa puna bazele unei colaborari pentru dezvoltarea unor tratamente experimentale destinate melanomului, cu speranta de a putea trasforma condamnarea la moarte prin cancerul de piele, intr-o afectiune tratabila, cu care pacientul sa poata trai timp de mai multi ani. Rezultatul? Pacientii care sufera de cancer intr-o faza avansata beneficiaza de doua noi tratamente, care le pot prelungi viata.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Cercetatorii precizeaza ca o pastila ce poarta numele de Vemurafenib le poate oferi pacientilor cu cancer de piele sansa de a supravietui mai mult timp decat o pot face cu ajutorul chimioterapiei. Medicamentul a fost testat pe un grup de 675 de persoane cu melanom avansat. De asemenea un alt medicament ce poarta numele de Ipilimumab pare sa le ofere pacientilor mai multi ani de viata. Aceste rezultate au fost prezentate in cadrul unei intalniri a Societatii Americane de Oncologie Clinica, scrie BBC.

In perioada de testare, 84% dintre pacientii care au luat Vemurafenib de doua ori pe zi si-au prelungit viata cu sase luni. Rezultatele au fost atat de spectaculoase incat expertii britanici care au coordonat acest studiu, l-au oprit mai devreme decat au prevazut pentru a le putea administra tuturor pacientilor Vemurafenib. Testul a demonstrat, de asemenea, ca acest medicament reduce riscul de avansare a bolii cu 74%, in comparatie cu chimioterapia.

In acelasi timp, rezultatele unui alt studiu au demonstrat ca tratamentul pe baza de infuzie cu Ipilimumab poate prelungi viata pacientilor cu melanom avansat. "Aceasta este cea mai importanta descoperire in tratarea melanomului din ultimii 30 de ani. Rezultatele au demonstrat ca exista o terapie care functioneaza in cazul melanomului, iar asta va schimba intreaga perspectiva asupra tratarii acestei boli", a declarat prof. Richard Marais, cercetator in cadrul Institutului de Cercetare a Cancerului.

Testarea a urmarit sa verifice daca medicamentul aprobat recent de Bristol-Myers Squibb, Ipilimumab, si medicamentul experimental al companiei Roche, Vemurafenib, pot fi administrate in siguranta si cu eficienta impreuna, informeaza Reuters Med.

Melanomul in stare avansata se poate raspandi intr-un timp foarte scurt de la piele catre organele interne, inclusiv pana la creier. Din momentul in care melanomul a inceput sa se raspandeasca in corp, pacientul mai poate trai intre sase si noua luni.

Autor: Redactia MedLive.ro.

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.Echipa MedLife de Oncologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Ciochinaru Mihai
Ciochinaru Mihai
Medic Specialist
Ciochinaru Mihai
Ciochinaru Mihai
Medic Specialist

Hematologie , Medicina Interna și Oncologie

Adauga un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Adresa de email nu va fi publicată.

0 comentarii

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.