Publicat la: 
28/06/2011
vitMATINA Slabesti daca bei apa rece?

Efectul temperaturii apei asupra corpului / Foto: Photoxpress.com

Se spune ca apa rece este unul dintre trucurile ce ajuta la arderea rapida a caloriilor accelerand metabolismul. Conform teoriei, temperatura scazuta a apei forteaza organismul sa consume energie pentru a o aduce la temperatura corpului. Astfel apar urmatoarele intrebari: influenteaza temperatura apei procesul de absorbtie? Slabesti daca bei apa rece?

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro

Cand vine vorba de hidratarea in timpul efortului fizic, specialistii considera ca temperatura potrivita a apei este una cu doar cateva grade mai scazuta decat cea a mediului ambiant. Potrivit unei lucrari a Colegiului American de Medicina Sportiva (1996) ce promoveaza o hidratare corecta adresandu-se, in special, persoanelor care au o activitate fizica regulata, temperatura apei ar trebui sa fie intre 15-22 grade Celsius, pentru a contribui la o absorbtie mai rapida a acesteia si pentru a preveni deshidratarea.

In ceea ce priveste consumul de apa rece ca metoda de a arde calorii, cercetarile arata ca practica nu da rezultatele scontate. Un studiu aparut in revista de specialitate "The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism" in 2006, sustine ca racirea apei inainte de o bea stimuleaza un raspuns termic scazut, mult mai mic decat costul energetic teoretic al incalzirii apei la temperatura corpului. Prin urmare, chiar daca apa rece cauzeaza arderi calorice, nivelul acestora este foarte scazut. Astfel incat se poate spune ca, da, arzi calorii daca bei apa rece, dar nu suficient de multe incat sa slabesti in felul acesta.

Temperatura apei a fost adusa in discutie si in ceea ce priveste efectele ei asupra persoanelor cu probleme cardiace. In urma cercetarilor s-a stabilit ca ingestia de apa rece scade ritmul cardiac la subiectii sanatosi.

Autor: Redactia MedLive.ro

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Comentarii

Eu cred ca si cantitatea de lichid rece consumat conteaza.Una e sa bei un pahar cu apa si alta vreo 2-3 baterii de vin. Pai nu ?

nu intereseaza pe nimeni vinul caloric ///
[Comentariu editat de Redactia MedLive.ro]

Pagini

Echipa medicala MedLife - Dermatovenerologie

Medic Specialist
Medic Primar
Barboi Oana Bogdana,Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 26

Articole similare

Ideea conform careia consumul de zahar ar putea fi factorul declansator al epidemiei de obezitate si diabet ce are loc la nivel mondial a intrat din nou in atentia specialistilor din domeniul sanatatii publice. Sunt necesare eforturi suplimentare - altele decat descurajarea consumului de alimente ce contin calorii goale - pentru a intelege rolul...
Persoanele care doresc sa scape de kilogramele in plus intalnesc de multe ori un obstacol: nu stiu ce ar trebui sa includa in dieta lor pentru a-si pastra obiectivul. Exista anumite bauturi care va pot ajuta sa va mentineti planul si sa pierdeti kilogramele care va deranjeaza. 1. Ceai verde cu ghimbir Ceaiul verde poate face minuni pentru...
Dieta bogata in grasimi, factor de risc in cancerul de colon / Foto: Captura Vimeo Cancerul de colon este cea mai frecventa afectiune dintre cancerele digestive. Prin incidenta si mortalitate, se situeaza pe locul 3 din totalitatea cancerelor atat la femei cat si la barbati. Conform statisticilor, de-a lungul vietii, fiecare dintre noi prezinta...
Romania se afla pe locul al treilea in Europa cu 50% din populatie supraponderala si 25% obeza, afirma lector dr. Lygia Alexandrescu, specialist in nutritie, intr-un comunicat de presa transmis duminica. Dupa cum arata statisticile Institutului de Endocrinologie "C.I. Parhon", din Bucuresti, Romania a urcat pe locul al treilea al supraponderalilor...
Pentru a afla acest lucru cercetarorii din Marea Britanie au realizat o analiza sistematica a mai multor studii experimentale care examinau daca furnizarea de informatii despre obiceiurile alimentare ale altor persoane ne influenteaza sau nu consumul si alegerile alimentelor. Au fost analizate 15 studii din 11 publicatii. 8 studii evaluau cum...