Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Alte denumiri: Osteoartroza Boala articulara degenerativa
Osteoartrita este o afectiune în care cartilajul protector al suprafetelor articulare , se deteriorează o data cu trecerea timpului.
Osteoartrita , denumita și boala articulara degenerativa sau osteoartroza , reprezinta cea mai frecventa forma de artrita și este principala cauza a durerii și invaliditatii în rândul persoanelor mai în vârsta.
Reumatologie
Ecografie 4d- Voluson , Medicina Interna și Reumatologie
Aceasta boala articulara este rezultatul unor modificari chimice la nivelul cartilajului , care fac ca acesta să se distuga cu mult mai repede decât este produs.
În majoritatea cazurilor , specialistii nu cunosc cauza exactă a deteriorarii.
Printre cauzele mai des întâlnite este greutatea corporala excesiva ce tensioneaza suplimentar articulatiile , în special genunchii , soldurile și articulatiile de la nivelul talusului.
La un procent mai mic din populatie pare a exista o legătura intre distrugerea cartilajului și anumiti factori.Existenta unui istoric familial de osteoartrita pot influența procesele chimice de la nivelul cartilajului.
Primele simptome ale bolii sunt:
Simptomele și semnele osteoartritei pot fi de la minore la severe , depind de articulatiile afectate. De obicei , osteoartrita este limitata la un sigur set de articulatii ( ca de exemplu , ambii genunchi) . În mod normal , aceata boala produce simptome numai la nivelul uneia sau mai multor articulatii.
Pe măsura ce osteoartrita devine din ce în ce mai severa , simptomele pot presupune o pierdere totala a functiei articulatiilor afectate.
Medicii pun de obicei diagnosticul de osteoartrita prin evaluarea simptomatologiei și efectuarea examenului clinic.
Testele ce pot confirma diagnosticul sau pot elimina alte afectiuni asemănătoare sunt :
Tratamentul de osteoartrita poate include antiinflamatoare non-steroidiene, efectuarea de exercițiu fizic pentru mentinerea mobilitatii articulare, scaderea în greutate pentru persoanele obeze.
Modificarea activitatilor zilnice în scopul reducerii stresului suplimentar la nivel articular este foarte importanța în acest caz .
Osteoartrita este o boala cu lent progresiva, deci evolutia ei este greu de anticipat. În unele cazuri boala se stabilizeaza pentru o perioada de câțiva ani sau chiar intra în perioade de remisiune.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.