Banner Anticorpi anti Neisseria Gonorrhoeae

Anticorpi anti Neisseria Gonorrhoeae

Află informații utile despre această analiză:

  • Când este recomandată
  • Care este procedura de recoltare
  • Ce semnifică rezultatele obținute

Informații generale

Testul ce măsoară anticorpii anti-Neisseria Gonorrhoeae este recomandat pentru a identifica dacă în organism este prezentă o infecție cauzată de Neisseria Gonorrhoeae, dar și ca test de rutină pentru persoanele active sexual.

Neisseria Gonorrhoeae este o bacterie gram negativă și reprezintă agentul infecțios cauzator al gonoreei. Gonoreea este una dintre bolile cu transmitere sexuală care are la bază o multitudine de factori declanșatori, însă, de cele mai multe ori, cauza ei este de natură sexuală. Ea se poate transmite în unele cazuri și de la mamă la făt, în timpul nașterii.

Netratată sau tratată foarte târziu, gonoreea poate provoca o serie de complicații, unele care afectează nu doar calitatea vieții, ci și capacitatea de a procrea. Complicațiile afecțiunii pot include inflamații ale organelor genitale, infertilitate, artrita gonococică, meningită, risc de sarcină ectopică sau inflamații la nivelul prostatei.

În cazul în care pacientul sau partenerii pacientului sunt diagnosticați cu gonoree, testarea ar trebui să se facă imediat, în scopul stabilirii metodei de tratament.

Probă Anticorpi anti-Neisseria Gonorrhoeae Medlife

Când este recomandată determinarea anticorpilor anti-Neisseria Gonorrhoeae

Determinarea anticorpilor anti-Neisseria Gonorrhoeae se recomandă pentru a identifica prezența infecției în cazul pacienților activi din punct de vedere sexual, în cazul femeilor însărcinate, a cuplurilor de homosexuali și a persoanelor care prezintă infecții recurente.

Gonoreea se dezvoltă în medii propice, cu mucoase umede precum: uretră, ochi (acest lucru se întâmplă în cazuri foarte rare), anus, vagin, gât, cervix, uter, trompe uterine sau testicule.

Procedura recoltare

Pentru analiza ce măsoară anticorpii anti-Neisseria Gonorrhoeae se recoltează o probă de sânge venos. Nu este necesară o pregătire specială a pacientului.

Interpretare rezultate

Pe baza simptomelor gonoreei, care apar la aproximativ 2-3 săptămâni după infectare, dar mai ales pe baza rezultatelor microbiologice, se poate determina diagnosticul.

Rezultatele se exprimă sub formă de titru de tipul pozitiv/negativ.

Interferențe și limite

Interferențe pot să apară în cazul tratamentelor pe bază de antibiotic.

Rezultat pozitiv

Rezultatul pozitiv al determinării de anticorpi anti-Neisseria Gonorrhoeae reflectă prezența infecției în organism.

Este necesară prescrierea ca tratament a unui antibiotic puternic, mai ales în contextul în care gonoreea a devenit din ce în ce mai rezistentă la penicilină, ca urmare a cazurilor multiple în lumea întreagă și a răspândirii rapide. Gonoreea nu se tratează homeopat, fiind una dintre cele mai rezistente boli venerice.

Rezultat negativ

Rezultatul negativ al determinării de anticorpi anti-Neisseria Gonorrhoeae reflectă absența infecției în organism.

Bibliografie

  1. ”Gonorrhea”. CDC. 2022, www.cdc.gov
  2. Mouton, R.P. “Diagnosis of Gonorrhea by a Fluorescent Antibody Technique.” Dermatology, vol. 132, no. 4, 2022, pp. 343–352, www.karger.com, 10.1159/000254434

Solicită o programare

Alege opțiunea de a te programa online, simplu și rapid, prin intermediul formularului de programare.

femeie fericita care lucreaza folosind mai multe dispozitive pe un birou la domiciliu