cell

Calculator analize

Lamotrigine

Lamotrigin este un medicament anticonvulsivant, folosit în tratamentul epilepsiei și al tulburării bipolare. La fel ca multe alte medicamente anticonvulsivante, și lamotrigin are efect antidepresiv. 
Din punct de vedere chimic, lamotrigin este un feniltriazin sintetic, intensificând acțiunea acidului gama-aminobutiric (GABA). GABA fiind un neurotransmițător inhibitor, crescându-i acțiunea, lamotrigin este și un analgezic. Membru al clasei blocantelor canalelor de sodiu. Slab inhibitor de serotonin reuptake (SSRI). Se mai folosește în tratamentul neuropatiei periferice, al neuralgiei trigeminale, al cefaleei de tip cluster, al migrenei, al tulburării obsesive-compulsive, al tulburării de depersonalizare, al tulburării schizoafective, al tulburării de stres post-traumatic.
Printre efectele secundare se numără unele iritații ale pielii care pot pune viața în percol: sindromul Stevens-Johnson, sindromul DRESS și necroliza epidermală toxică. Alte efecte secundare sunt: tulburări de echilibru, tulburări de vedere, insomnie, somnolență, anxietate, ulcerații bucale, tulburări de memorie, dureri abdominale, scădere ponderală, leucopenie.
Lamotrigin se metabolizează în ficat, prin conjugare acid glucuronică. Timpul de înjumătățire de 25-33 ore scade prin administrare concomitentă de fenitoin sau carbamazepin, și crește prin administrare concomitentă de acid valproic, prin insuficiență renală sau hepatică.

Interpretarea rezultatelor pentru analiza Lamotrigine

Interpretare valori mari:

Manifestari toxice: >20 mcg/ml

Interferente analitice la analiza Lamotrigine

Se recolteaza imediat inaintea administrarii urmatoarei doze.

Recomandari pentru analiza Lamotrigine

Monitorizarea dozei terapeutice.

Executant

SYNLAB

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.