Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Calculator analize
Granulocitele eozinofile sunt implicate in diverse procese inflamatorii, procente crescute se intalnesc in boli alergice, parazitare, reumatice.
Datorita mobilitatii lor extreme eozinofilele penetreaza rapid in tesutul inflamat si elibereaza local diferiti mediatori ce se gasesc in granulele proprii.
Proteina eozinofil cationica (ECP) este una din proteinele de baza care intra in tesuturile inconjuratoare atunci cand eozinofilele activate degranuleaza.
ECP este o ribonucleaza (RNA-aza) care exercita efecte bactericide, induce degranularea mastocitelor si are o actiune citotoxica asupra parazitilor helmintici.
Desi nivelurile ECP circulante pot varia foarte mult in randul pacientilor, unele studii arata ca determinarea ECP serice este utila in monitorizarea multor boli inflamatorii active. Concentratiile ECP in plasma si alte fluide ale corpului cresc in timpul reactiilor inflamatorii caracterizate prin activarea eozinofilelor.
Nivelul ECP in ser reflecta mai bine decat IgE procesul inflamator alergic, deci nivelul de activare a eozinofilelor se coreleaza foarte bine cu activitatea bolii si cu severitatea atopiei.
Nivelurile ECP ale serului reprezinta o determinare utila, obiectiva pentu severitatea astmului; de asemenea nivelurile crescute de ECP corespund debutului simptomelor.
Concentratiile ECP ale serului au fost legate de activitatea bolii in dermatita atopica. Nivelul ECP se coreleaza cu simptomele (lichenificare, privare de somn, eritem, papule, prurit si excoriatii) si cu scorul clinic total.
Determinarea ECP serica este recomandata pentru evaluarea severitatii astmului, monitorizarea tratamentului si severitatii anumitor afectiuni inflamatorii ale pielii si reprezinta un avantaj fata de evaluarea clinica subiectiva care este predispusa la inconsecvente datorita variabilitatii individuale mari din partea investigatorului si a pacientului (in special la copiii mici).
Interpretare valori mari: Un nivel crescut de ECP indica inflamatie ce constituie un factor de risc pentru pacientii astmatici. Cresterea concentratiei ECP in ser precede exacerbarea bolii atopice.
Un nivel crescut de ECP indica inflamatie ce constituie un factor de risc pentru pacientii astmatici.
Cresterea concentratiei ECP in ser precede exacerbarea bolii atopice.
Interpretare valori mici: Evolutia clinica favorabila este asociata cu scaderea nivelului de ECP.
Evolutia clinica favorabila este asociata cu scaderea nivelului de ECP.
- copii cu simptomatologie obstructiva pentru diagnosticul diferential intre astmul bronsic si bronsita obstructiva recidivanta; - diagnosticul diferential intre boli alergice si non-alergice; - controlul evolutiei astmului bronsic si dermatitei atopice - evaluarea eficientei tratamentului antiinflamator si a compliantei pacientilor.
- copii cu simptomatologie obstructiva pentru diagnosticul diferential intre astmul bronsic si bronsita obstructiva recidivanta;
- diagnosticul diferential intre boli alergice si non-alergice;
- controlul evolutiei astmului bronsic si dermatitei atopice
- evaluarea eficientei tratamentului antiinflamator si a compliantei pacientilor.
http://www.biochemia-medica.com/2011/21/111
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3030543/
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.