Medicina stilului de viata - Nutritie

Medicina stilului de viață este o ramură bazată pe evidențe științifice, în care modificările fundamentale în stilul de viață sunt utilizate pentru a preveni, trata și remite afecțiuni cronice, prin abordarea factorilor de risc care stau la baza apariției lor.

Medicina stilului de viață are la bază șase piloni: un model alimentar corect, activitate fizică regulată, somn sănătos, gestionarea stresului, evitarea substanțelor toxice și conexiunile sociale pozitive; abordarea corectă a tuturor acestor factori oferă o prevenire eficientă a bolilor cronice.

Subspecialități în specialitate

Medicina stilului de viață este un domeniu interdisciplinar, care asigură o abordare integrată a mai multor specialități medicale și non-medicale cu impact direct asupra stilului de viață:

Afecțiuni în specialitate

Medicina stilului de viață se adresează atât persoanelor sănătoase, în vederea îmbunătățirii stilului de viață, cât și persoanelor cu diverse afecțiuni:

Servicii medicale specialitate

Consultații

O consultație la cabinetul de medicină a stilului de viață se desfășoară pe mai multe planuri:

 • identifică problemele de sănătate;
 • analizează rutina și obiceiurile;
 • abordează sănătatea emoțională;
 • creează un plan personalizat de intervenție.

Investigații

Abordarea pacientului începe cu evaluarea statusului nutrițional, iar primul pas constă în măsurarea datelor antropometrice:

 • greutate;
 • înălțime;
 • circumferință abdominală;
 • indice de masă corporală.

Alte investigații presupun:

Bioimpedanța (evaluarea compoziției corpului), care oferă informații despre:

 • masa grasă;
 • masa musculară;
 • țesutul adipos visceral;
 • gradul de hidratare;
 • masa osoasă.

Calorimetria indirectă: măsoară cu acuratețe rata metabolismului bazal.

Anamneza nutrițională, inclusiv ancheta alimentară, completează imaginea de ansamblu a comportamentului alimentar al pacientului.

Cu ajutorul acestor date, poate fi creat planul nutrițional adaptat nevoilor calorice ale organismului.

Proceduri

După o primă consultație, pacientul primește un plan nutrițional și acces într-o aplicație nutrițională. Împreună cu medicul, stabilește frecvența intervențiilor și intervalul de timp în care acestea sunt necesare, în funcție de ținta de greutate sau de alte obiective pentru sănătate.

Ulterior, pacientul revine în clinică la intervalele stabilite împreună cu medicul, pentru a monitoriza progresul. Odată ce deprinde obiceiurile sănătoase, acesta va învăța și cum să le mențină pe termen lung.

Motive pentru care să alegi serviciile de specialitate din cadrul MedLife

Aparatură de ultimă generație

Pregătirea la cel mai înalt nivel a medicilor este susținută de aparatura și programele de ultimă generație disponibile în cadrul centrului.

Servicii acoperite de abonamentele medicale

Medicina Stilului de Viață este un program oferit companiilor care dețin abonamente corporate MedLife, prin care se poate evalua, monitoriza și trata personalizat starea de sănătate a angajaților. Mai multe detalii despre personalizarea abonamentelor corporate MedLife găsești aici.

Program adaptat exact nevoilor tale

BetterMe. Medicina Stilului de Viață este un program unic în România, creat de MedLife împreună cu Dr. Anca Hâncu, medic acreditat la nivel european în Medicina Stilului de Viață, Medic Generalist, Nutriționist, Doctor în Științe Medicale și Coordonator Centru de Medicina Stilului de Viață.

Sunt disponibile trei tipuri de pachete care vizează, personalizat, problemele de sănătate cu care se confruntă fiecare pacient în parte.

Centrul de Medicină a Stilului de Viață – Better Me dispune de o echipă medicală multidisciplinară, formată din medici, specialiști în nutriție, psihologie, pneumologie cu competențe în somnologie, medicină sportivă și kinetoterapie, dar și cardiologie, gastroenterologie, diabet și endocrinologie.

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.

Sună acum