Publicat la: 
1/06/2012

Ai momente in care e dificil sa te intelegi cu copilul tau? Nu stii cum sa-l faci sa invete anumite lucruri? Ai multe intrebari referitor la felul in care reactioneaza acesta? Noi te ajutam sa gasesti raspunsurile. Vino la programul de educatie parentala “Cum imi pot ajuta copilul sa creasca frumos si armonios”, sustinut de psihologul Silvia Ungureanu, si fa primul pas spre a-ti intelege si ajuta copilul.

Programul se adreseaza parintilor, fiind organizat in 2 module, in functie de varsta copiilor. Modulul I se adreseaza parintilor care au copii cu varsta intre 0 și 3 ani, in timp ce modulul II este pentru parintii care au copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani.

Programul este structurat in cinci intalniri a cate doua ore fiecare.

Modulul I (0-3 ani)
Sunt momente cand propriul copil vi se pare un mic necunoscut. Nu prea stiti cum sa faceti sa invete tot ce v-ati dori, nu stiti daca e suficient ce ii cereti pentru varsta lui sau daca e prea mult; va intrebati de ce unii copii fac/stiu mai multe decat alti copii de aceeasi varsta. si de multe ori va intrebati : e ok copilul meu?

Fiti siguri ca nu sunteti singurii care isi pun astfel de intrebari. Majoritatea parintilor o fac.

Va invitam sa participati la o serie de intalniri in care sa aflati:
• cum se dezvolta copilul din punct de vedere psihic si cognitiv intre 0 si 3 ani
• care sunt semnalele care ar trebui sa va puna pe ganduri
• cum sa va educati copilul in asa fel incat sa se dezvolte armonios si sa te poti intelege cu el
• cum se face trecerea de la pampers la olita
• ce jucarii il ajuta sa se dezvolte
Pe parcursul celor cinci intalniri, psihologul va discuta despre: dezvoltarea psiho-emotionala si a limbajului pentru copilul intre 0 și 3 ani; rutina zilnica; invatarea folosirii olitei; nevoile
copilului si stabilirea limitelor; jocul si dezvoltarea cognitiva,
emotionala si a limbajului.

Intalnirile se vor desfasura miercurea, la Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie – MindCare, intre orele 18:00 și 20:00.

Numarul maxim de parinti: 10.

Modul II (3-7 ani)

In cadrul acestui modul va invitam sa discutam despre provocarile si solutiile pe care le implica noul palier de varsta a copilului dumneavoastra. Va propunem sa cunoasteti mai multe lucruri despre copilul dumneavoastra si sa va dezvoltati abilitatile necesare pentru a va ajuta copilul sa creasca armonios, respectandu-se pe el, pe voi si pe cei din jurul lor.
Ne adresam atat mamicilor, cat si taticilor si incurajam participarea ambilor parinti la aceste intalniri. Este mai usor sa fiti pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste cerintele si asteptarile pe care le aveti de la copil, daca detineti amandoi aceeasi informatie, care sa va sustina in ceea ce faceti.

Intalnirile vor cuprinde elemente de dezvoltare cognitiva si emotionala a copilului, solutii pentru implementarea principalelor schimbari pe care vi le doriti la copil – sa doarma in camera lui, sa se culce la ora potrivita etc.
Totodata, in cadrul atelierelor, veti cunoaste ce trebuie sa faceti pentru dezvoltarea armonioasa a copilulului cu varsta intre 3 și 7 ani, din punct de vedere psihic si cognitiv, si cum sa va ințelegeti cu el tinand cont de nevoile lui, dar si de nevoile dvs. Printre temele discutate in cadrul celor cinci intalniri se numara: dezvoltarea psiho-emotionala a copilului intre 3 și 7 ani; nevoile copilului si stabilirea limitelor; jocul si dezvoltarea cognitiva, emotionala si a limbajului, dificultatile cu care parintii se confrunta in relatia cu copilul.

Intalnirile vor fi interactive, astfel incat parintii pot adresa toate intrebarile pe care le au in legatura cu dezvoltarea psihoemotionala a copilului.
Intalnirile se vor desfasura miercurea, la Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie – MindCare, intre orele 18:00 și 20:00.
Numarul maxim de parinti: 10.

Pentru detalii si programari sunati la: 0753 535 385.
MindCare: str. Henri Coanda nr. 33, et. 1, sector 1, Bucuresti (langa hotelul Minerva)

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Arhivarea declaratiilor pe proprie raspundere aferente triajului epidemiologic inainte de accesul in cadrul unitatilor Med Life urmeaza a fi efectuata pentru o durata de 6 luni calendaristice...
Servicii noi de kinetoterapie individuala pentru copii! Știm ca nimic nu este mai important decât sanatatea și dezvoltarea armonioasa a copiilor noștri! De aceea, hyperclinica MedLife Ploiesti vine...