MEDTECH

30 Octombrie 2023

Diagnostic precis și rapid pentru pacienți, asigurat de cele mai inovatoare echipamente în laboratoarele din Grupul MedLife

scris de

Echipa medicală MedLife

echipament de laborator pentru diagnosticare rapida in cadrul Retelei MedLife

Cu dorința de a oferi un diagnostic cât mai precis și într-un timp cât mai scurt pacienților, MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, investește în mod continuu în dezvoltarea diviziei de laboratoare și dotarea acesteia cu tehnologie de ultimă generație. În ultimii ani, în laboratoarele din cadrul Grupului au fost achiziționate echipamente ultramoderne, cu softuri performante, ce asigură o precizie mai ridicată a rezultatelor, respectiv un timp de răspuns mai scurt. Astfel, pacienții au șansa de a primi mai rapid diagnosticul și tratamentul, fapt ce contribuie la creșterea șanselor de vindecare.

Despre 2 dintre aceste echipamente din cadrul Grupului MedLife, testele efectuate și beneficiile pacienților aflați mai multe, în continuare:

Premieră în România: Ion Torrent Genexus, cea mai nouă tehnologie de secvențiere, ce poate asigura un diagnostic molecular de înaltă precizie și rezultate chiar și în 24 de ore

Odată cu achiziționarea ultimei generații a sistemului Ion Torrent Genexus (Genexus Integrated Sequencer), în cadrul Laboratorului OncoTeam, parte a grupului MedLife, pacienții oncologici pot beneficia de cea mai performantă tehnologie de secvențiere la nivel mondial.

Aparatul dispune de un software complex, având inclusă atât partea de diagnostic (IVDR), cât și o componentă de cercetare. Testul Oncomine Precission procesat în flux complet automat pe această platformă oferă un diagnostic molecular de precizie, într-un timp mult mai scurt, chiar și de 24 de ore. Testul Oncomine permite detectarea simultană a biomarkerilor din 50 de gene, ADN și ARN, gene țintă: EGFR, BRAF, KRAS, ALK, ROS1, NTRK, RET și altele, atât din probe de biopsie de țesut, cât și din biopsie lichidă (ADN tumoral liber circulant).

Mai mult decât atât, un mare avantaj este reprezentat de aplicațiile integrate în secvențiator, prin care pacientul primește un rezultat complet și complex, care include:

  • un raport al mutațiilor identificate;
  • un raport personalizat cu terapiile țintite aprobate pentru mutațiile identificate în funcție de tipul de cancer;
  • detalii despre studiile clinice desfășurate la nivel mondial compatibile cu tipul de cancer și mutațiile identificate pentru pacientul respectiv.

Toate aceste instrumente pot fi de un real ajutor pentru medicul curant în ghidarea pacientului pe traseul către vindecare.

Secvențiatorul Illumina NexSeq 550 Dx - de la secvențierea genomului SarS-CoV2, până la teste pre-natale non-invazive și teste genetice pentru copiii diagnosticați cu cancer

Achiziționat la începutul pandemiei, în premiera la vremea aceea în România, și instalat în Laboratorul de Biologie Moleculară MedLife din București, secvențiatorul NexSeq 550 Dx de la Illumina este un aparat extrem de complex, care permite dezvoltarea și efectuarea unei game largi de teste pentru panouri țintite.

În perioada crizei pandemice, cu ajutorul acestui aparat, MedLife a efectuat numeroase studii de cercetare prin care a secvențiat genomul SarS-CoV-2, identificând noi mutații ale tulpinilor virusului. În urma a acestor eforturi, MedLife a fost unul dintre actorii principali care a contribuit la monitorizarea pandemiei în România.

Datorită tehnologiei de care dispune, secvențiatorul poate efectua și alte teste complexe, care sunt utile pentru diferite categorii de pacienți, respectiv:

  • Testul RUNA, un test prenatal non-invaziv dedicat femeilor însărcinate, care oferă rezultate de acuratețe și precizie ridicate, fiind cea mai rapidă și lipsită de durere metodă de a descoperi încă din timpul sarcinii dacă există riscul ca fătul să sufere de sindromul Down, sindromul Edwards, sindromul Patau sau alte anomalii genetice. Prin comparație cu screening-ul obișnuit realizat în timpul sarcinii, RUNA are o rată de detectare mult mai mare, de peste 99% pentru trisomiile comune, și descoperă mai multe anomalii.
  • llumina TruSight Oncology 500, dedicat pacienților oncologici. Acesta ce poate fi efectuat gratuit de copiii recent diagnosticați cu cancer, prin înscrierea în programul MedLife „Speranța nu moare de cancer”. Acesta este unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care permite o evaluare comprehensivă a profilului genetic al celulelor canceroase. Mai exact, cu un singur test se analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Studii multiple au demonstrat capacitatea acestei metode de a contribui la ajustarea tratamentului pentru pacienții oncologici de toate vârstele.

Mai multe detalii despre laboratoarele MedLife aici: https://www.medlife.ro/laboratoarele-medlife.Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile PacientuluiPasul 2

Detaliile Programării


©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.